Skip to main content

Super League: «Έμειναν» στο 0-0, Ηρακλής και Πανθρακικός

Νέο βαθμό εκτός έδρας απέσπασε ο Πανθρακικός, αυτή την φορά απέναντι στον Ηρακλή (0-0), στο ματς με το οποίο «άνοιξε» η «αυλαία» της 14ης αγωνιστικής της Super League.

Την πρώτη ισοπαλία μετά από δύο συνεχόμενες νίκες (επί του Παναθηναϊκού και του Αστέρα Τρίπολης) παραχώρησε ο «Γηραιός», αυτή την φορά στο «Καυτανζόγλειο», όπου αποτελεί την «αχίλλειο πτέρνα» της ομάδας του Νίκου Παπαδόπουλου (σε 7 ματς μετράει 2 νίκες, 3 ισοπαλίες και 2 ήττες). 

Από την άλλη, ο Πανθρακικός διατήρησε το αήττητο μακριά από την έδρα του για δεύτερη συνεχόμενη αγωνιστική. Μετά τη μεγάλη νίκη επί του Ατρόμητου (12η αγωνιστική) και την ήττα στην Κομοτηνή που ακολούθησε από τον Ολυμπιακό (3-4), η ομάδα του Δημήτρη Ελευθερόπουλου κατάαφερε να πάρει έναν ακόμη πολύτιμο βαθμό στη μάχη που δίνει για την αποφυγή του υποβιβασμού. Αν μη τι άλλο το ακριτικό συγκρότημα δείχνει σε κάθε ματς που δίνει ότι θέλει όσο τίποτ΄ άλλο να παραμείνει στην κατηγορία των μεγάλων κι αν συνεχίσει έτσι είναι βέβαιο ότι μπορεί να αλλάξει την εις βάρος του διαμορφωθείσα κατάσταση.

Το πρώτο μέρος στο «Καυτανζόγλειο» ήταν «φτωχό» σε φάσεις, με τους φιλοξενούμενους να κλείνουν τους διαδρόμους προς την περιοχή τους και να μην κινδυνεύεουν από τις επιθέσεις των «κυανόλευκων», που από την πλευρά τους παρουσιάστηκαν αρκετά νευρικοί και χωρίς σωστές επιλογές στον τρόπο ανάπτυξης.

Στην επανάληψη ο Ηρακλής ξεκίνησε με μία κλασική ευκαιρία (δοκάρι ο Βέλλιος στο 47΄), ενώ ο Πανθρακικός έφτασε κοντά στο γκολ στο 51΄ με το πλασέ του Χαβίτο να διώχνει δύσκολα σε κόρνερ ο Χουάντερσον.

Οι γηπεδούχοι πίεσαν περισσότερο στο υπόλοιπο της αναμέτρησης, αλλά δεν έχασαν άλλη κλασική ευκαιρία για να προηγηθούν. Η ομάδα της Κομοτηνής πήρε το βαθμό και προσωρινά «ξεκόλλησε» από τον «πάτο» του βαθμολογικού πίνακα (ουραγός τώρα είναι η Καλλονή).