Skip to main content

Τένις: Ναδάλ και Φερέρ δεν ανησυχούν για τον ιό Ζίκα

Ράφα Ναδάλ και Νταβίντ Φερέρ, που βρίσκονται στο Ρίο ντε Τζανέιρο για να συμμετάσχουν στο Open τουρνουά της βραζιλιάνικης μεγαλούπολης, δεν ανησυχούν ιδιαίτερα για τον ιό Ζίκα.

«Κάνω τα πράγματα που μου είπαν να κάνω. Βγαίνω το βράδυ, δεν είμαι φοβισμένος, δεν ανησυχώ. Αν συμβεί θα πρόκειται για ατυχία» δήλωσε ο 29χρονος Ναδάλ, νούμερο 5 στον κόσμο αλλά πρώτος στο ταμπλό της διοργάνωσης.

Τόσο ο ίδιος όσο και ο συμπατριώτης του Φερέρ, που ακολουθεί αμέσως στην παγκόσμια κατάταξη και στο τουρνουά, είναι βέβαιοι ότι οι διοργανωτές κάνουν ό, τι είναι δυνατόν για να καταπολεμήσουν τα κουνούπια που μεταδίδουν τον ιό.

«Δεν ξέρω πόσο σοβαρή είναι η κατάσταση. Βλέπω όμως ότι οι άνθρωποι εδώ ζουν με έναν εντελώς φυσιολογικό τρόπο: περπατούν στο δρόμο, πηγαίνουν στην παραλία και στα εστιατόρια», πρόσθεσε ο Ναδάλ. 

Ο Φερέρ, από την πλευρά του, εξήγησε ότι φορά μακρυμάνικα πουκάμισα και μακρύ παντελόνι. «Θα προσπαθήσω να διατηρήσω αυτές τις προφυλάξεις, αλλά δεν έχω εμμονές» είπε.

«Μίλησα με τους παίκτες εδώ και δεν δίνουν μεγάλη σημασία σε αυτό. Υπάρχουν ακόμη πολλά να μάθουμε για τον Ζίκα», συμπλήρωσε ο Ισπανός άσος.