Skip to main content

Εδραιώνεται στη δεύτερη θέση η ΑΕΚ, 3-0 την Καλλονή

Το πιο εύκολο απόγευμα στη φετινή Σούπερ Λίγκα πέρασε σήμερα η ΑΕΚ, καθώς η Καλλονή δεν ήταν αντίπαλος που μπορούσε να προβάλει ιδιαίτερη αντίσταση κι έτσι η Ένωση έφτασε άνετα στο 3-0.

Οι «κιτρινόμαυροι» εκμεταλλεύτηκαν τα υπόλοιπα αποτελέσματα, δηλαδή τις ήττες των Πανιωνίου και Αστέρα Τρίπολης, προκειμένου να εδραιώσουν την παρουσία τους στη δεύτερη, καθώς αποσπάστηκαν τέσσερις βαθμούς από τους «κυανέρυθρους» και τον ΠΑΟΚ και πέντε από τους Αρκάδες.

Η ΑΕΚ έχτισε τα θεμέλια της νίκης της από το πρώτο εικοσάλεπτο, όταν προηγήθηκε 2-0 των φιλοξενούμενων που αιφνιδιάστηκαν από την ορμή με την οποία μπήκαν στο παιχνίδι οι παίκτες του Γκουστάβο Πογέτ.

Στο 5΄ και ύστερα από σέντρα του Γιόχανσον το «φονικό» ξεπέταγμα του Τζεμπούρ στη μικρή περιοχή έφερε τον Αλγερινό πρώτο στην μπάλα να νικά με κεφαλιά τον Χογκ, ενώ στο 19΄ και σε γύρισμα του Ντίντακ ο Αραβίδης πλάσαρε εύκολα από κοντά για το 2-0.

Η ΑΕΚ έχασε ευκαιρία και για τρίτο γκολ στο 39΄, όταν η κάθετη πάσα του Αραβίδη έβγαλε τον Τζεμπούρ απέναντι στον τερματοφύλακα της Καλλονής, αλλά αυτή τη φορά ο Μαλτέζος διεθνής βρήκε νικητής.

Στο 50΄ και σε μαρκάρισμα του Τσαμπούρη επί του Τζεμπούρ στην περιοχή ο διαιτητής Τζήλος έδειξε «παίζετε», για να γράψει στο 62΄ το 3-0 ο Αραβίδης, μετά τη σέντρα του Γκάλο από δεξιά, κι ενώ νωρίτερα οι νησιώτες είχαν πριν δύο σπουδαίες στιγμές για να μειώσουν, αλλά στο 60΄ ο Ντίντακ και στο 62΄ ο Γκάλο είχαν απομακρύνει την μπάλα πάνω στη γραμμή.

Στο 69΄ ο Χογκ νίκησε τον Αραβίδη, στο 72΄ σε νέα κακή έξοδο του ασταθούς Μπαρόχα απομάκρυναν και πάλι οι αμυντικοί, ενώ στο 74΄ και στο 90΄ δύο πολύ καλά σουτ του Γεωργίου έστειλαν την μπάλα ελάχιστα άουτ στην πρώτη περίπτωση και τον Μπαρόχα να αποκρούει δύσκολα στη δεύτερη.