Skip to main content

Μονομαχία ισοδύναμων (Αστέρας-Ξάνθη) στην Τρίπολη

Την Ξάνθη υποδέχεται απόψε (19:30) στην Τρίπολη ο Αστέρας, στο πλαίσιο της 15ης αγωνιστικής χωρίς να έχει περιθώριο για άλλη απώλεια στην έδρα του, αφού με 12 βαθμούς είναι τρίτος από το τέλος.

Οι Αρκάδες παραμένουν χωρίς νίκη από την 28η Οκτωβρίου, αλλά παραμένουν σε θέση ασφαλείας, όσο δεν νικούν ο Παναιτωλικός και ο Πανιώνιος. Από την άλλη, αυτά τα επτά παιχνίδια χωρίς νίκη τον έχουν απομακρύνει 9 βαθμούς από την εξάδα, που ήταν στόχος στο ξεκίνημα της περιόδου. 

Με τέσσερις ήττες και τρεις ισοπαλίες σε αυτούς τους αγώνες, ο Αστέρας Τρίπολης κλείνει το 2019 με την Ξάνθη και φυσικά ο προπονητής του, Μίλαν Ράσταβατς, αναζητεί την πρώτη νίκη του, καθώς ανέλαβε πριν από τρεις αγωνιστικές.

Αυτή τη νίκη θα τη διεκδικήσει με αντίπαλο την ομάδα που εργάστηκε τα δύο προηγούμενα χρόνια, την Ξάνθη. Ο Ράσταβατς στα δύο χρόνια της θητείας του στην Ξάνθη δεν έχασε από τον Αστέρα Τρίπολης, τώρα όμως το στρατόπεδο έχει αλλάξει.

Να σημειωθεί μάλιστα ότι στις 9 Μαρτίου, στην Ξάνθη (0-0), οι δύο ομάδες είχαν βρεθεί αντίπαλες, με τους τωρινούς προπονητές τους σε… ανάποδους πάγκους, ο Ράσταβατς στης Ξάνθης και ο Γιώργος Παράσχος στου Αστέρα Τρίπολης. 

Η Ξάνθη, στο δεύτερο παιχνίδι του Παράσχου, έμεινε στο 0-0 με τον ουραγό Παναιτωλικό και με μία νίκη στα εννέα τελευταία παιχνίδια βγήκε πλέον από εξάδα, όπου είχε βρεθεί χάρις στους  15 βαθμούς από τα έξι πρώτα παιχνίδια της, αλλά στα εννέα τελευταία έχει αρκεστεί σε πέντε βαθμούς!

Η ιστορία των δύο ομάδων στην κατηγορία είναι γεμάτη ισοπαλίες. Συγκεκριμένα, χωρίς νικητή είναι τα 14 από τα 25 παιχνίδια, ενώ στην Τρίπολη κάθε τρία παιχνίδια κάνουν δύο ισοπαλίες και έχουν οκτώ 0-0, τα τέσσερα στην Τρίπολη.

Αυτός ο αγώνας είναι ο 200ός που διεξάγεται στο γήπεδο «Θεόδωρος Κολοκοτρώνης» για τη Super League. Για τον Αστέρα είναι ο 201ος εντός έδρας αγώνας, όμως ο ένας (με τη Νίκη Βόλου) είναι στα χαρτιά.