Skip to main content

Πέρασε από Μυτιλήνη ο ΠΑΟΚ, 3-1 την Καλλονή

Ο ΠΑΟΚ επέστρεψε στις νίκες ύστερα από τρεις αγωνιστικές, καθώς σκοράροντας δύο γκολ στο τελευταίο τέταρτο νίκησε στη Μυτιλήνη την Καλλονή με 3-1, στο παιχνίδι που έκλεισε την αυλαία της 12ης αγωνιστικής στο πρωτάθλημα.

Το τρίποντο, με το οποίο ο «Δικέφαλος» πλησίασε τη δεύτερη ΑΕΚ στους τέσσερις βαθμούς, έφερε τη σφραγίδα του αρχηγού της ομάδας, Στέφανου Αθανασιάδη.

Απόντος του τραυματία Μπερμπάτοφ ο Κλάους βρέθηκε στη βασική ενδεκάδα και με δύο προσωπικά τέρματα χάρισε μια σημαντική νίκη στην ομάδα του, που προερχόταν από αρκετά ανεπιτυχή αποτελέσματα.

Μόλις στο 7ο λεπτό ο Ροντρίγκες πέρασε από τα δεξιά τον Γιορέντε, σέντραρε και ο Αθανασιάδης με προβολή από το ύψος του δεύτερου δοκαριού νίκησε τον Δαύκο ανοίγοντας το σκορ.

Στο 39΄ ο διαιτητής Δελφάκης καταλόγισε (ορθώς) πέναλτι για τους γηπεδούχους σε απρόσεκτο μαρκάρισμα του Σκόνδρα στον Μπαργκάν και ο Μανούσος από τα 11 μέτρα νίκησε τον Γλύκο ισοφαρίζοντας στο 41΄.

Ταυτόχρονα, ο αρχηγός της Καλλονής έγινε ο πρώτος σκόρερ στην ιστορία της ομάδας στη Σούπερ Λίγκα, καθώς έφτασε πια στα 12 γκολ και ξεπέρασε τον Λεοζίνιο που είχε 11.

Η εξέλιξη έδωσε ψυχολογία στην Καλλονή, που ήταν δραστήρια στο δεύτερο ημίχρονο και στο 59΄ έχασε διπλή ευκαιρία, όταν σε κόρνερ του Τσαμπούρη ο Καλτσάς κέρδισε την κεφαλιά στην άστοχη έξοδο του Γλύκου, ο Αθανασιάδης έδιωξε προσωρινά και στο σουτ του Κεϊτά απέκρουσε στη γραμμή ο Τζιόλης.

Στο 76΄ όμως η ομάδα της Λέσβου πλήρωσε τα κενά στη δεξιά πλευρά της, καθώς ο Μακ πλευροκόπησε την άμυνα και έβγαλε παράλληλη μπαλιά, με τον Αθανασιάδη στο πρώτο δοκάρι να σπρώχνει απλά την μπάλα στα δίχτυα.

Τη χαριστική βολή στην Καλλονή έδωσε στο 90΄ ο Μυστακίδης, που έγινε παραλήπτης της μπάλας μετά το σόλο του Ροντρίγκες και την «τυφλή» απόκρουση του Αναστασιάδη και έγραψε με ψύχραιμο σουτ το 3-1, ενώ στις καθυστερήσεις αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα ο Κεϊτά.