Skip to main content

Clarin: «Ήταν ανήσυχος τις τελευταίες ημέρες»

Ως έναν άνθρωπο αρκετά ανήσυχο τα τελευταία 24ωρα περιγράφει τον Ντιέγκο Μαραντόνα η εφημερίδα Clarin, η οποία αποκάλυψε πρώτη την τραγική είδηση του θανάτου του.

Το μέσο ενημέρωσης της Αργεντινής στέκεται στις τελευταίες ημέρες της ζωής του 60οχρονου «Ντιεγκίτο» πριν εκείνος αφήσει την τελευταία τιου πνοή σε ηλικία 60 ετών τα ξημερώματα της Τετάρτης από ανακοπή καρδιάς!

Σημειώνεται στο κείμενο ότι από τότε που έφυγε από το νοσοκομείο, όπου υποβλήθηκε σε επέμβαση αφαίρεσης αιματώματος στον εγκέφαλό του, η υγεία του Μαραντόνα παρουσίασε αρκετές υποτροπές και μεταπτώσεις της διάθεσής του.

Η εφημερίδα αναφέρει χαρακτηριστικά ότι η εντατική θεραπεία για τη σταθεροποίηση της ψυχικής και σωματικής του κατάστασης επιδεινώθηκε λόγω του εθισμού του στο αλκοόλ και τα ψυχοφάρμακα.

«Θα έπρεπε η ανάκαμψη να είναι μακροπρόθεσμη. Αν και στη ζωή του όλα ήταν καθημερινά», αναφέρει η Clarin. Ο Μαραντόνα συνέχισε να ζει στο νέο του σπίτι στην Τίγκρες, όπου μια νοσοκόμα τον παρακολουθούσε 24 ώρες την ημέρα, Με τη βοήθεια ενός φυσιοθεραπευτή έκανε ασκήσεις για τη βελτίωση των κινητικών δεξιοτήτων, ενώ κοντά του βρισκόταν συνεχώς η οικογένειά του.

Δεχόταν τακτικές επισκέψεις από τα παιδιά του, κυρίως από τις κόρες του, Τζιανίνα και Τζάνα, ενώ σύμφωνα με μαρτυρίες είχε καταφέρει να ξεφύγει από την κατανάλωση αλκοόλ, ένα θεμελιώδες ζήτημα για να αποφευχθεί η υποτροπή.

Το δεύτερο στάδιο της θεραπείας του, που διοργανώθηκε από τον γιατρό Λεοπόλδο Λούκε, είχε ως στόχο να βρει κίνητρα. «Τίποτα δεν τον παρακινεί», είπαν εκείνοι που ήταν κοντά στον Μαραντόνα την παραμονή των 60ων γενεθλίων του.

Το θέμα ήταν να μπορέσει να ενεργοποιηθεί ο Μαραντόνα, να βρει κάτι που θα τον έκανε να ξεχάσει, κάτι για να χαρεί και να αφοσιωθεί σε αυτό, κάτι που θα τον βοηθούσε να μείνει μακριά από πειρασμούς.

«Ίσως μπορεί να πάει σε κάποιο παιχνίδι ή προπόνηση μία φορά την εβδομάδα», έλεγαν. Όλες τι αποφάσεις τις έπαιρναν οι κόρες του.

Τις τελευταίες ημέρες, όμως, η κατάσταση του επιδεινώθηκε, «ήταν ανήσυχος», όπως επισημαίνει η Clarin. Η ιδέα ενός ταξιδιού στην Κούβα για να συνεχίσει την ανάκαμψη στο νησί άρχισε να κερδίζει έδαφος.

Μόνο που αυτή την φορά δεν πρόλαβε να βρεθεί σε ένα από τα αγαπημένα του μέρη. Κι αφού δεν κατάφερε να βρεθεί εκεί πέθανε την ίδια μέρα που είχε φύγει από τη ζωή πριν από τέσσερα χρόνια ο επιστήθιος φίλος του, Φιντέλ Κάστρο…