Skip to main content

Ρεσιτάλ ευκαιριών ο Ολυμπιακός στο 3-0 με Εργοτέλη

Ο Ολυμπιακός «σφυροκοπούσε» τον Εργοτέλη για 70 λεπτά παίζοντας τον αντίπαλό του κυριολεκτικά στο μισό γήπεδο και χάνοντας τη μία ευκαιρία μετά την άλλη (36 τελικές, 22 στην εστία!) αλλά το σκορ έμενε στο 0-0, ώσπου στο 71΄ ο Ντουρμάζ έκανε το 1-0 και το τέλος της αναμέτρησης βρήκε τους «ερυθρόλευκους» νικητές με το άνετο 3-0.

Ο πρωταθλητής, που βρήκε το «κλειδί» της νίκης στις αλλαγές του Σουηδού διεθνή και του Φορτούνη, αύξησε τη διαφορά στους 9 βαθμούς από τον δεύτερο Παναθηναϊκό, που παίζει αύριο στην Κρήτη με τον ΟΦΗ. Στη χειρότερη γι΄ αυτήν περίπτωση η πειραϊκή ομάδα θα πάει στο ντέρμπι της 25ης αγωνιστικής με τους «πράσινους» έχοντας διαφορά έξι βαθμών απ΄ αυτούς, ενώ έστειλε τον ΠΑΟΚ στο -11.

Οι γηπεδούχοι έβαλαν από τα πρώτα λεπτά πολύ πίεση ταχύτητα στο παιχνίδι τους, ελέγχοντας το ρυθμό και περιορίζοντας τον Εργοτέλη σε απόλυτα παθητικό ρόλο. Οι Κρήτες, που είχαν πάντως αρκετές απουσίες και τον Γιάννη Ματζουράκη στην εξέδρα καθώς ο Έλληνας τεχνικός πιάνει δουλειά από αύριο, δεν μπορούσαν τις περισσότερες φορές να περάσουν τη σέντρα αλλά η διπλή ζώνη άμυνας απέδιδε.

Με κορυφαίο τον Σαράνοφ, που σταμάτησε τους Ντοσεβί στο 16ο και 44ο λεπτό και Ντομίνγκες στο 33ο, οι οποίοι βρέθηκαν σε θέση για γκολ, η ομάδα της Κρήτης αντιπαρήλθε το «τσουνάμι» των 17 τελικών του πρώτου ημιχρόνου, διάστημα στο οποίο οι γηπεδούχοι διαμαρτυρήθηκαν για δύο περιπτώσεις πέναλτι: στο 23΄ για χέρι του Γκορκς στην περιοχή και στο 33΄ για ανατροπή του Χάρα από τον Πίτσο

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Σαράνοφ συνέχισε το… βιολί του, καθώς σταμάτησε δύο φορές τον Κασάμι (60΄, 65΄) και Ντουρμάζ (67΄), ενώ στο 66ο λεπτό ο Χάρα παραλίγο να επιφέρει… έμφραγμα στον Βίτορ Περέιρα χάνοντας το «άχαστο» γκολ: στο ένα μέτρο από την εστία και με εξουδετερωμένο τερματοφύλακα του, ο Αργεντινός αντί να πλασάρει έστειλε την μπάλα πίσω. 

Τελικά η «λύτρωση» για τον Ολυμπιακό ήρθε στο 71ο λεπτό, όταν ο Ντομίνγκες πλαγιοκόπησε την άμυνα των φιλοξενούμενων από τα αριστερά και την κατάλληλη στιγμή σέντραρε στην περιοχή, όπου ο Χάρα σήκωσε το χέρι και βρήκε την μπάλα, ο Παπαπέτρου δεν το είδε και ο επερχόμενος Ντουρμάζ έσπρωξε την μπάλα στην άδεια εστία.

Η νίκη κλείδωσε τρία λεπτά αργότερα, όταν ο Φορτούνης δέχθηκε την μπάλα από τον Μανιάτη και πλάσαρε τον εξερχόμενο Σαράνοφ για το 2-0. Στο 76΄ ο τερματοφύλακας του Εργοτέλη απέκρουσε το σουτ του Τσόρι, η μπάλα βρήκε στο δοκάρι και κατέληξε κόρνερ, ενώ στο 78΄ ο Ντομίνγκες νικήθηκε ξανά από τον Σαράνοφ, που αν και ήδη έπαιζε τραυματίας μπλόκαρε (!) το πέναλτι που είχε καταλογιστεί σε μαρκάρισμα του Φιντέλεφ στον Κασάμι.

Στο 89΄ ο Καβουσάκης, που είχε αντικαταστήσει τον Σαράνοφ, βρήκε την μπάλα με το χέρι εκτός περιοχής και αντίκρισε κίτρινη κάρτα, για να βάλει την προσωπική πινελιά του στο παιχνίδι ο Κώστας Φορτούνης, ο οποίος διαμόρφωσε το τελικό σκορ με έξοχο διαγώνιο σουτ από την αριστερή πλευρά, στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων.