Skip to main content

Ισοπαλία σαν… ήττα για Ξάνθη και Λαμία

Ξάνθη και Λαμία μοιράστηκαν εντυπώσεις και βαθμούς στην ακριτική πόλη, με το 0—0 να σφραγίζει τις προσπάθειές τους σε αυτή την αναμέτρηση της 24ης αγωνιστικής και να αφήνει τους δύο αντίπαλους πίσω στην κούρσα για μια θέση στα πλέι οφ.

Το πρώτο ημίχρονο στα Πηγάδια ήταν κάκιστο, με τους φιλοξενούμενους να μένουν μακριά από ευκαιρίες και τους Θράκες καλύτερους στα σημεία αλλά όχι απειλητικούς, αν εξαιρεθεί η φάση του 5ου λεπτού, όταν ο Καμαρά σούταρε και ο Θεοδωρόπουλος απέκρουσε.

Στο δεύτερο ημίχρονο όμως η ομάδα του Άκη Μάντζιου αποφάσισε να παίξει πιο μπροστά, με αποτέλεσμα ο ρυθμός να γίνει αισθητά καλύτερος και το παιχνίδι να αποκτήσει ενδιαφέρον.

Μάλιστα, η πρώτη καλή φάση στο δεύτερο μισό ανήκε στη Λαμία, όταν στο 57΄ η σχεδόν εξ επαφής κεφαλιά του Νιάσε έφυγε άουτ! 

Στο 71΄ νέα ευκαιρία για το συγκρότημα της Φθιώτιδας, όταν ο Νιάσε έδωσε στον Καραμάνο, που δεν κατάφερε να φτάσει στην μπάλα για να νικήσει στη συνέχεια της φάσης ο Άμπαντ τον Σάλιακα.

Στο 80΄ είχαμε το… remake της φάσης, με τον Σάλιακα να σουτάρει και τον Άμπαντ να αποκρούει, για να απειλήσουν οι γηπεδούχοι στο β΄ ημίχρονο μόλις στο 86΄, όταν το σουτ του Τζουρίτσκοβιτς έστειλε την μπάλα στο δεξί δοκάρι του Θεοδωρόπουλου