Skip to main content

Χάντμπολ: ΠΑΟΚ και Αναγέννηση Άρτας διεκδικούν το Κύπελλο Γυναικών

Ο νέος Κυπελλούχος Ελλάδας στο γυναικείο χάντμπολ θα αναδειχθεί σήμερα το απόγευμα, καθώς στο νέο κλειστό γυμναστήριο Κωστακιών Άρτας συγκρούονται στις 17:00 η τοπική Αναγέννηση και ο ΠΑΟΚ, διεκδικώντας τον πρώτο τίτλο της φετινής χρονιάς.

Με την επί διετία κυπελλούχο Νέα Ιωνία, να έχει αποκλειστεί στα προημιτελικά από τον «Δικέφαλο», το τρόπαιο είναι βέβαιο ότι θα αλλάξει χέρια.

Η ομάδα της Θεσσαλονίκης, στον πέμπτο τελικό της τα τελευταία έξι χρόνια, φαντάζει ως το λογικό φαβορί για την κατάκτηση του τρίτου κυπέλλου της Ιστορίας της, όμως θα βρει απέναντί της μία ενισχυμένη Αναγέννηση, που αγωνίζεται ουσιαστικά στην έδρα της, μετέχει για 20η φορά σε τελικό και θέλει να πανηγυρίσει τον πρώτο τίτλο μετά την εποχή της παντοκρατορίας της.

Η ομάδα της Ηπείρου κατάκτησε εννέα συνεχόμενα κύπελλα (και νταμπλ), από το 1998 έως το 2006, έχασε τον τελικό του 2007 από την Ορμή και επανήλθε το 2008, για το 10η και τελευταία ως τώρα νίκη της.

Έκτοτε μετείχε τέσσερις φορές σε τελικούς και γνώρισε ισάριθμες ήττες, μία εκ των οποίων από τον αυριανό της αντίπαλο (22-20 το 2014 στη Βέροια).