Skip to main content

Καταγγελία της ΠΑΕ Ολυμπιακός στην Ε.Ε.Α. για τη «σχέση» ΠΑΟΚ και Ξάνθης

Σε επίσημη καταγγελία προς την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού προχώρησε η ΠΑΕ Ολυμπιακός, ζητώντας να διερευνηθούν οι σχέσεις της ΠΑΕ ΠΑΟΚ με την ΠΑΕ Ξάνθη.

Μια εξέλιξη που ήρθε ως αποτέλεσμα του χθεσινού ρεπορτάζ από τον τηλεοπτικό σταθμό One, βάσει του οποίου οι εγκαταστάσεις της ακριτικής ομάδας αγοράστηκαν το 2018 από εταιρεία συμφερόντων του Ιβάν Σαββίδη.

Την καταγγελία στην Ε.Ε.Α. έκανε η γενική διευθύντρια της ΠΑΕ Ολυμπιακός, δικηγόρος Λίνα Σουλούκου, που μετέβη στα γραφεία της Επιτροπής συνοδεία του διευθύνοντα συμβούλου της πειραϊκής ΠΑΕ, Τάκη Αγραφιώτη.

Τα διοικητικά στελέχη του Ολυμπιακού ζήτησαν την εις βάθος διερεύνηση της υπόθεσης και την επιβολή των προβλεπόμενων κυρώσεων, εφόσον αποδειχθεί ότι υπάρχει παρατυπία.

«Έγινε καταγγελία ενώπιον της αρμόδιας ΕΕΑ για ευθεία παραβίαση των διατάξεων του αθλητικού νόμου. Ζητούμε από την επιτροπή, να δει άμεσα και ουσιαστικά το θέμα, γιατί το διακύβευμα είναι η ακεραιότητα του πρωταθλήματος, όχι μόνο του εφετινού αλλά και του περυσινού. Ζητούμε τις άμεσες ενέργειές της και καλούμε όλες τις εθνικές και υπερεθνικές αρμόδιες αρχές να δουν το θέμα με σοβαρότητα», δήλωσε η κυρία Σουλούκου.

Και πρόσθεσε: «Η αλήθεια είναι ότι από την ΕΠΟ δεν έχουμε μεγάλες προσδοκίες, γιατί το καλοκαίρι με την στάση της και τις προτάσεις της για αφαίρεση της πολυιδιοκτησίας και νομιμοποίησή της στους κανονισμούς, δεν προσδοκούμε ότι θα προβεί σε κάποιες ενέργειες. Η ΠΑΕ Ολυμπιακός θα εξαντλήσει όλα τα νόμιμα δικαιώματά της και θα αποταθεί ενώπιον όλων των αρμοδίων αρχών για να διαλευκανθεί η υπόθεση».

Όσο για τη συνέχεια; «Προβλέπονται μία σειρά από κινήσεις που είναι ήδη δρομολογημένες. Θα τις δείτε τις επόμενες μέρες. Πιστεύω ότι FIFA και UEFA έχουν ήδη ενημερωθεί, γνωρίζουν και βλέπουν καθημερινά. Θεωρούμε ότι τα ζητήματα και του εφετινού αγώνα ΠΑΟΚ-Ξάνθη και του περυσινού, πρέπει να μπουν στο μικροσκόπιο. Ο καθένας να αναλάβει την ευθύνη του. Θα πρέπει και η ΕΕΑ και οι αρμόδιες αρχές, κόντρα στη γραφειοκρατική λογική των αρχών, να σκύψουν πάνω από το θέμα και να δώσουν απαντήσεις».

Η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού συνεδριάζει κάθε Πέμπτη, όμως μέχρι τώρα δεν έχει γίνει γνωστό αν στην αυριανή συνεδρίαση θα ασχοληθεί με την καταγγελία της ΠΑΕ Ολυμπιακός.