Skip to main content

Eurobasket 2022: Επιστρέφει στην Εθνική ο Αθηναίου, «πρώτη» για Τολιόπουλο

Στην Εθνική ομάδα των ανδρών, για τις αναμετρήσεις των προκριματικών του Eurobasket 2022, επιστρέφει ο Γιάννης Αθηναίου μετά το σοβαρό τραυματισμό του, ενώ για πρώτη φορά κλήθηκε στο αντιπροωπευτικό συγκρότημα ο Βασίλης Τολιόπουλος.

Την Δευτέρα (9/11) η Ομοσπονδία μπάσκετ ανακοίνωσε τα ονόματα που συμπεριλήφθηκαν στην προεπιλογή για τους αγώνες που θα διεξαχθούν στα τέλη του τρέχοντος μήνα στην Βοσνία/Ερζεγοβίνη με τις Λετονία (27/11) και Βουλγαρία (29/11). 

Ήδη η «γαλανόλευκη» μετρά δύο νίκες σε ισάριθμα ματς που έχουν προηγηθεί επί της Βουλγαρίας (εντός έδρας με 73-63) και της Βοσνίας (εκτός με 70-65).

Ανάμεσα στα ονόματα των παικτών που κλήθηκαν από τον ομοσπονδιακό τεχνικό Θανάση Σκουρτόπουλο ξεχωρίζει αυτό του Γιάννη Αθηναίου, ο οποίος επιστρέφει στην Εθνική μετά τον σοβαρό τραυματισμό του ενώ είχε υπογράψει στον Παναθηναϊκό το καλοκαίρι του 2019, αλλά και των Γιάννη Αγραβάνη, Μιχάλη Λούντζη που καλούνται για δεύτερη φορά και του «πρωτάρη», Βασίλη Τολιόπουλου.

Οι κλησεις του Θανάση Σκουρτόπουλου:

Γκαρντ: Γιάννης Αθηναίου (Περιστέρι), Νίκος Γκίκας (ΑΕΚ), Δημήτρης Κατσίβελης (ΑΕΚ), Μιχάλης Λούντζης (Προμηθέας), Βαγγέλης Μάντζαρης (Προμηθέας), Βασίλης Τολιόπουλος (Ιωνικός Νίκαιας)

Φόργουορντ: Γιάννης Αγραβάνης (Χαρίλαος Τρικούπης), Δημήτρης Αγραβάνης (Προμηθέας), Χάρης Γιαννόπουλος (Προμηθέας), Μιχάλης Τσαϊρέλης (Ηρακλής), Λίνος Χρυσικόπουλος (ΑΕΚ)

Σεντερ: Βασίλης Καββαδάς (Ηρακλής), Βαγγέλης Μαργαρίτης (ΠΑΟΚ), Γάιος Σκορδίλης (Περιστέρι),