Skip to main content

Super League: Ισόπαλες, 2-2, Καλλονή και Ξάνθη

Καλλονή και Ξάνθη άφησαν το καλύτερο για το τέλος, όταν με 2 γκολ στο φινάλε αναδείχθηκαν ισόπαλες, 2-2, στο δεύτερο χρονικά ματς της 10ης αγωνιστικής της Super League.

Πάνω που οι Ακρίτες ήταν έτοιμοι να πανηγυρίσουν την πρώτη εκτός έδρας νίκη τους στο πρωτάθλημα, γι΄ άλλη μια φορά επιβεβαίωσε τον τίτλο που φέρουν μέχρι τώρα ως «ομάδα των ισοπαλιών», καθώς με τη σημερινή έφτασαν τις 6, οι 5 εκ, των οποίων μακριά από τα Πηγάδια. Η Καλλονή με το βαθμό που πήρε ναι μεν απέφυγε την ήττα, αλλά σαφώς δεν τη βόλεψε, μιας και παρέμεινε στην προτελευταία θέση της βαθμολογίας.

Ματς με πολλή ένταση και νεύρα, γρήγορο ρυθμό κι αρκετές φάσεις, διεξήχθη στο πρώτο 45λεπτο στο δημοτικό στάδιο της Μυτιλήνης. Η Ξάνθη ευτύχησε να προηγηθεί στην πρώτη της επίσκεψη στα καρέ της Καλλονής, οι γηπεδούχοι δεν το έβαλαν κάτω και ισοφάρισαν γρήγορα, ενώ πριν την εκπνοή του ημιχρόνου οι Ακρίτες έχασαν τεράστια ευκαιρία να προηγηθούν. Στην φάση αυτή, μάλιστα, οι παίκτες και ο πάγκος ζήτησαν πέναλτι με συνέπεια να αποβληθεί ο τεχνικός της Ξάνθης, Ρατσβάν Λουτσέσκου.

Ο Σολτάνι ήταν αυτός που άνοιξε το σκορ για τους Θρακιώτες μόλις στο 6ο λεπτό, μετά τη σέντρα του Ζαραδούκα. Το γκολ «ανέβασε» ψυχολογικά τους φιλοξενούμενους, οι οποίοι έφεραν το ματς στα… μέτρα τους και χωρίς να εντυπωσιάζουν διατηρούσαν τον απόλυτο έλεγχό του. 

Παρά τη μέτρια εικόνα της η Καλλονή κατάφερε στο 38΄ να φτάσει στην ισοφάριση με τον Μανούσο, ο οποίος εκμεταλλεύτηκε την ωραία ενέργεια του Γεωργίου και με πλασέ έκανε το 1-1.

Τρία λεπτά μετά οι Ακρίτες έχασαν πολύ μεγάλη ευκαιρία για να ξαναπάρουν… κεφάλι στο σκορ. Το πλασέ του Ντιμιτρόφ σταμάτησε πάνω στην γραμμή ο Τσαμπούρης και στην εξέλιξη της φάσης ο Μπαξεβανίδης βρέθηκε πεσμένος στην μεγάλη περιοχή από μαρκάρισμα που του έγινε. Ο Αρετόπουλος έκρινε πως δεν υπάρχει επαφή με τον Κεϊτά και έδειξε να συνεχιστεί το ματς.

Οι διαμαρτυρίες των φιλοξενούμενων ήταν έντονες, με αποτέλεσμα να αποβληθεί από τον πάγκο ο τεχνικός της Ξάνθης, Ρατσβάν Λουτσέσκου, ο οποίος αποχώρησε με τον Γιάννη Παπαδημητρίου.

Πιο δυνατά μπήκε στο δεύτερο μέρος η Καλλονή και στο 61΄ έχασε τεράστια ευκαιρία για να προηγηθεί, μετά την προσπάθεια του Ούκα που έστειλε τη μπάλα προς την εστία, αλλά ο Μπαξεβανίδης έδιωξε πάνω στη γραμμή. Από κει και πέρα ο ρυθμός έπεσε, με τις δύο ομάδες να μη δείχνουν ιδιαίτερη διάθεση για να επιτεθούν.

Άφησαν, όμως, το καλύτερο για το φινάλε… Στο 85΄ ο Ερέα, μετά την κόντρα στον Καπετάνο έγινε αποδέκτης της μπάλας και με σουτ έδωσε ξεκάθαρο προβάδισμα νίκης στη Ξάνθη (2-1). Οι γηπεδούχοι, όμως, δεν είχαν πει την τελευταία τους κουβέντα και στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων ισοφάρισαν με το πέναλτι του Μανούσου. Η μπάλα βρήκε στο χέρι του Μπέρτου, με τον Αρετόπουλο να υποδεικνύει την «ασβεστένια βούλα» και τον επιθετικό των γηπεδούχων να ευστοχεί και να διαμορφώνει το τελικό 2-2.