Skip to main content

Βόλεϊ: «Καλπάζουν» στην Α1 Ανδρών Ολυμπιακός και Ηρακλής

Με όπλο το σερβίς και πρωταγωνιστές τους Αγκάμεζ, Κοκκινάκη που σημείωσαν 6 και 5 άσσους αντίστοιχα, ο Ολυμπιακός νίκησε στην Αλεξανδρούπολη τον Εθνικό με 3-0, πήρε το τρίτο του τρίποντο και παραμένει η μόνη ομάδα χωρίς απώλεια σετ.

Ήταν η δέκατη συνεχής νίκη των «ερυθρόλευκων» επί του Εθνικού στο πρωτάθλημα, ήρθε δε πιο εύκολα του αναμενόμενου καθώς η υποδοχή των γηπεδούχων δεν άντεξε την πίεση, ενώ βασικός πασαδόρος έπαιξε ο Βλαχόπουλος στη θέση του Χαριτωνίδη, ο οποίος από την Παρασκευή έχει γαστρεντερίτιδα και έμεινε εκτός αποστολής.

Με επίθεση που άγγιξε το 60% σε αποτελεσματικότητα, ο Φοίνικας Σύρου νίκησε την Ορεστιάδα 3-0 και σημείωσε την δεύτερη νίκη στο πρωτάθλημα, αλλά πρώτη που απέφερε τρεις βαθμούς.

Η Ορεστιάδα ήταν ανταγωνιστική μόνο μέχρι τα μισά του 1ου σετ και με κακή υποδοχή δε μπόρεσε να έχει απαντήσεις απέναντι στον Φοίνικα, που ήταν αποφασισμένος και πήρε τη νίκη μόλις σε 71 λεπτά.

Με τον Φοίνικα πήρε συμμετοχή στο 3ο σετ ο Βραζιλιάνος ακραίος Ρεϊνάλντο, που είχε πάθει διάστρεμα στους αγώνες του Λιγκ Καπ πριν 20 ημέρες. Πρώτος σκόρερ ήταν ο Μρντακ με 14 πόντους, ενώ ο κεντρικός Παπαδόπουλος άγγιξε το τέλειο στην επίθεση με 8/8 τελειωμένες.

O Hρακλής βρέθηκε να χάνει 0-1 σετ από τη Κύζικο Νέας Περάμου αλλά νίκησε με 3-1 στο Λουτράκι και πήρε το τρίτο τρίποντο σε ισάριθμους αγώνες. Η Κύζικος πάλεψε για άλλη μία φορά αλλά όπως και στους προηγούμενους αγώνες (Παναθηναϊκός, Κηφισιά) ηττήθηκε με το ίδιο σκορ.

Πρωταγωνιστής του Ηρακλή ήταν και πάλι ο Ρώσος διαγώνιος Λεβάν Καλαντάντζε ο οποίος είχε 26 πόντους και 57% αποτελεσματικότητα στην επίθεση. Ο «Γηραιός», πάντως, κράτησε άριστη υποδοχή κι έτσι ο Βούλγαρος πασαδόρος Τσόνο Πέντσεφ είχε την πολυτέλεια να παίξει γρήγορα απέναντι στο αντίπαλο μπλοκ.