Skip to main content

«Ξέσπασε» στον Ιωνικό ενόψει «διαβολοβδομάδας» ο Παναθηναϊκός

Ένα 24ωρο μετά την απομάκρυνση του Αργύρη Πεδουκάκη, ο Παναθηναϊκός ξέσπασε στον Ιωνικό Νικαίας, τον οποίο διέλυσε με 107-71.

Μετά τα γεγονότα του προηγούμενου διημέρου (ήττα από την Άλμπα Βερολίνου και αλλαγή προπονητή), οι «πράσινοι» πέτυχαν άλλη μία «κατοστάρα» στην Α1 ενόψει των ταξιδιών που έχουν να κάνουν την επόμενη εβδομάδα σε Κάουνας και Μόναχο, όπου στο πλαίσιο της «διαβολοβδομάδας» της Euroleague θα αντιμετωπίσουν την Ζαλγκίρις και την Μπάγερν αντίστοιχα.

Το 7/7 στο πρωτάθλημα ήρθε πολύ εύκολα το «τριφύλλι», που είχε εξαιρετικά ποσοστά ευστοχίας (25/42δ., 14/26τρ.), ενώ κυριάρχησε και στα ριμπάουντ (40 έναντι 27). Επίσης η διάθεση στη δημιουργία (24 ασίστ) και η άμυνα (11 κλεψίματα) που υποχρέωσε σε 17 λάθη τον Ιωνικό (3η ήττα), αποτέλεσαν τα «κλειδιά» της επιτυχίας του «τριφυλλιού».

Ο Ταϊρίς Ράις βρήκε ρυθμό, φορτώνοντας το αντίπαλο καλάθι με 21 πόντους, ο ΝτεΣόν Τόμας αποδείχθηκε σταθερή αξία (14π.), ο Ντίνος Μήτογλου έμεινε αυτή τη φορά στο παρκέ 25 λεπτά με απολογισμό 14 πόντους και 10 ριμπάουντ, ενώ σταθερά σε ανοδική πορεία βρίσκονται οι Νίκος Παππάς (12π., 6ασ.), Τζέικομπ Ουάιλι (10π.).

Πήρε ανάσες ο Νικ Καλάθης, ο οποίος περιορίστηκε σε 13 λεπτά συμμετοχής (3π., 8ασ.), ενώ κέρδισε χρόνο συμμετοχής και ο Κώστας Παπαδάκης (10΄ με 6 πόντος: 2/2 τρίποντα), στο ντεμπούτο του Γιώργου Βόβορα στον «πράσινο» πάγκο ως πρώτου προπονητή.

Από τον Ιωνικό, που είδε τον Σοφοκλή Σχορτσανίτη να επιστρέφει στην αγωνιστική δράση στην Α1 Ανδρών μετά από 679 μέρες, ξεχώρισε ο Λουκάς Μαυροκεφαλίδης με 23 πόντους.