Skip to main content

Super League: Νίκησε Ηρακλή και… ευκαιρίες

Μία εβδομάδα πριν το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, ο Παναθηναϊκός επικράτησε με 2-0 του Ηρακλή, στο πλαίσιο της 9ης αγωνιστικής της Super League.

Οι «πράσινοι» έχασαν απίστευτες ευκαιρίες στο πρώτο 45λεπτο και χωρίς να είναι ιδιαίτερα πιεστικοί στην επανάληψη ευτύχησαν να πετύχουν δύο γρήγορα γκολ και να «καθαρίσουν» το ματς. Με το «τρίποντο» αυτό μείωσαν στο -4 από τον Ολυμπιακό την ερχόμενη Κυριακή θα αντιμετωπίσουν τον «αιώνιο» αντίπαλό τους στο Καραϊσκάκη με στόχο να βρεθούν σε απόσταση αναπνοής.

Απόλυτος κυρίαρχος ήταν στο πρώτο 45λεπτο ο Παναθηναϊκός, αλλά για μία ακόμη φορά οι παίκτες του δεν κατάφεραν να βρουν το δρόμο προς τα δίχτυα, αν και είχαν 9 τελικές προσπάθειες με τις 4 εξ αυτών με πορεία προς την εστία.

Το… ρεσιτάλ των χαμένων ευκαιριών για τους γηπεδούχους ξεκίνησε στο 11΄ με το τετ-α-τετ του Μπεργκ με τον Περνίς και το πλασέ του Σουηδού να περνάει πάνω από το οριζόντιο δοκάρι. Ο ίδιος παίκτης, στο 15΄, έφυγε από κανονική θέση στον άξονα, με πορεία προς την εστία του Περνίς, ωστόσο, υποδείχθηκε λανθασμένα σε θέση οφσάιντ από τον βοηθό του Ευαγγέλου, Καλφάκη.

Η πιο μεγάλη φάση για τους «πράσινους» στο πρώτο 45λεπτο σημειώθηκε στο 22΄. Ο Σεμπαστιάν Λέτο σχεδόν σε άδεια εστία δεν κατάφερε να σκοράρει με κεφαλιά, μετά τη σέντρα ακριβείας του Γουακάσο, με τον τελευταίο στο αμέσως επόμενο λεπτό να βρίσκεται τετ-α-τετ με τον Περνίς, αλλά το σουτ που έπιασε ήταν άστοχο.

Το πρώτο μέρος έκλεισε με μία ακόμη κλασική ευκαιρία για τους γηπεδούχους. Στο 36΄ ο Βιγιαφάνιες βρέθηκε μόνος του με τον Περνίς κι ο γκολκίπερ του «Γηραιού» έκανε σπουδαία επέμβαση στο σουτ του Αργεντινού.

Το παιχνίδι δεν είχε καλό ρυθμό στο ξεκίνημα του δεύτερου μέρους με τους γηπεδούχους να φτάνουν τις 12 τελικές χωρίς να σκοράρουν. Η τύχη, όμως, τους χαμογέλασε στο 58΄, καθώς μετά το λάθος του Περνίς, ο Λέτο συνδυάστηκε με τον Μπεργκ, και μετά την προσωρινή απομάκρυνση της μπάλας από τους Μπαρτολίνι και Περνίς, η μπάλα έφτασε ξανά στον Αργεντινό που με ένα χλιαρό σουτ την έστειλε στα δίχτυα (1-0).

Τέσσερα λεπτά μετά, ο Εμποκού πήρε τη μπάλα έξω από την περιοχή και με άψογο πλασέ πέτυχε το 2-0 (βρήκε και στο δοκάρι), «καθαρίζοντας» ουσιαστικά το παιχνίδι. Ο Ηρακλής, πάντως, θα μπορούσε να μετατρέψει σε θρίλερ το ματς στα τελευταία λεπτά, αν στο 79΄ ο νεοεισελθών Κυνηγόπουλος δεν αστοχούσε προ κενής εστίας!