Skip to main content

Super League: Πέρασε και από τα Περιβόλια η Ξάνθη

Η Ξάνθη έδωσε συνέχεια στην εντυπωσιακή νίκη επί του Παναθηναϊκού στο «Απόστολος Νικολαΐδης» την περασμένη αγωνιστική, καθώς με γκολ του Χαμζά Γιουνές στο 19ο λεπτό έφυγε με τρίποντο και από τα Περιβόλια, απέναντι στον Πλατανιά.

Οι Κρήτες συμπλήρωσαν τέσσερα παιχνίδια χωρίς νίκη, ενώ η ομάδα της Θράκης έμεινε αήττητη για τέταρτη συνεχή αναμέτρηση, σπάζοντας μάλιστα την παράδοση καθώς οι γηπεδούχοι μετρούσαν τέσσερις νίκες εις βάρος της.

Οι γηπεδούχοι προέρχονταν από την πρώτη φετινή ήττα (0-2 στην Τρίπολη) και δεν είχαν στη διάθεσή τους τον τιμωρημένο Στάθη και τον τραυματία Μανούσο, ενώ η Ξάνθη παρατάχθηκε χωρίς τον Σολτάνι

Οι Θράκες μπήκαν καλύτερα στο παιχνίδι και άνοιξαν το σκορ στο 19΄ με την κεφαλιά του Γιουνές. Ο Πλατανιάς δεν μπορούσε να βρει χώρους, κι έτσι δημιούργησε την πρώτη απειλητική φάση στο 36΄ με τον Μουνάφο και τη δεύτερη στο 44΄ με τον Γιακουμάκη.
 
Στο δεύτερο ημίχρονο ο Πλατανιάς πίεσε για την ισοφάριση, αλλά χωρίς να δημιουργεί ευκαιρίες καθώς προσπάθησε να γίνει απειλητικός με σέντρες και μακρινές μπαλιές.

Στο 56΄ μια κεφαλιά του Μπανανά πέρασε άουτ, στην καλύτερη στιγμή του Πλατανιά σε αυτό το διάστημα, καθώς η Ξάνθη αμύνθηκε μαζικά και σωστά και κράτησε το αποτέλεσμα.