Skip to main content

Europa League: Στο πρώτο γκρουπ δυναμικότητας ο Ολυμπιακός

Οριστικά στο 1ο γκρουπ δυναμικότητας στην αυριανή (27/08) κλήρωση των ομίλων του Europa League θα βρεθεί ο Ολυμπιακός, μετά τα τελευταία αποτελέσματα των αγώνων ρεβάνς των play off του Champions League.

Οι «ερυθρόλευκοι» καλούνται απόψε (26/08) στην Μπρατισλάβα να «σφραγίσουν» την πρόκρισή τους στους ομίλους του Europa League, καθώς έχουν επικρατήσει με 3-0 της Σλόβαν στο πρώτο ματς των play off και μόνο εάν «αυτοκτονήσουν» θα χάσουν το «εισιτήριο» για τη συνέχεια της διοργάνωσης.

Ο Ολυμπιακός είδε το βράδυ της Τετάρτης (25/08) την Σάλτσμπουργκ να προκρίνεται στους ομίλους του Champions League με το «διπλό» στη Δανία επί της Μπρόντμπι (είχε νικήσει 2-0 και στην Αυστρία) και με το αποτέλεσμα αυτό, σε συνδυασμό με την προχθεσινοβραδινή πρόκριση (24/08) της Μπενφίκα επί της Αϊντχόφεν, η ελληνική ομάδα θα βρεθεί στο 1ο γκρουπ δυναμικότητας στην κλήρωση των ομίλων του Europa League, με την προϋπόθεση πάντα να περάσει το εμπόδιο της Σλόβαν.

Το Europa League από φέτος θα θυμίζει… Champions League, τουλάχιστον ως προς τον τρόπο διεξαγωγής του. Στη φάση των ομίλων θα υπάρχουν 32 ομάδες, εκ των οποίων οι 21 είναι ήδη γνωστές.

Πρόκειται για τις Λιόν, Νάπολι, Λεβερκούζεν, Λάτσιο, Ντίναμο Ζάγκρεμπ, Μπράγκα, Άιντραχτ, Λέστερ, Λοκομοτίβ, Γκενκ, Μαρσέιγ, Γουέστ Χαμ, Ρεάλ Σοσιεδάδ, Μπέτις, Σπαρτάκ, Σπάρτα, Μίντιλαντ, Αϊντχόφεν, Φερεντσβάρος, Λουντογκόρετς, Μπρόντμπι. Οι υπόλοιπες 10 ομάδες του τουρνουά θα προκύψουν από τα playoffs του Europa League (26/8).

Ο Ολυμπιακός ο οποίος έχει συντελεστή 43,000 σε σχέση με τις 21 ομάδες που θα βρεθούν στους ομίλους του Europa League έχει την 6η υψηλότερη βαθμολογία.

Κάτι το οποίο σημαίνει πως μπαίνει στο πρώτο γκρουπ δυναμικότητας αφού η μόνη ομάδα που θα αγωνιστεί στα playoffs του Europa League την Πέμπτη και έχει ψηλότερη βαθμολογία από τον Ολυμπιακό είναι η Σλάβια. Άρα στη χειρότερη οι “ερυθρόλευκοι” θα είναι όγδοοι.

Με την παρουσία τους στο 1ο γκρουπ δυναμικότητας ο Ολυμπιακός θα αποφύγει να βρεθεί αντίπαλος με ομάδες όπως Λιόν, Νάπολι, Λεβερκούζεν, Λάτσιο και Ντίναμο Ζάγκρεμπ και θεωρητικά θα έχει ευκολότερο έργο στους ομίλους της διοργάνωσης.