Skip to main content

Χρυσή Αυγή: Άρχισε η διαδικασία

Με την παρουσία των πρώην βουλευτών της Χρυσής Αυγής Άρτεμη Ματθαιόπουλου και Παναγιώτη Ηλιόπουλο άρχισε η διαδικασία στη δική της Χρυσής Αυγής.

Οι συνήγοροι υπεράσπισης σε συνεχίζουν να δίνουν μάχη για να πετύχουν να μην οδηγηθούν στη φυλακή οι εντολές τους.

Να σημειωθεί ότι είναι εξαιρετικά δύσκολο η σημερινή διαδικασία να οδηγήσει σε απόφαση του δικαστηρίου καθώς η πλειονότητα των κατηγορουμένων επέλεξε, όπως δικαιούται από το νόμο, να καλέσει σε εξέταση μάρτυρες για την στήριξη των αιτημάτων τους , γεγονός που απαιτεί αρκετό χρόνο. Πιθανότερο θεωρείται να ανακοινωθεί η απόφαση για το αν και ποιοι θα οδηγηθούν στην φυλακή την Δευτέρα, ή ενδεχομένως και την Τρίτη.

Σήμερα αναμένεται να ολοκληρωθούν τα αιτήματα των υπολοίπων κατηγορουμένων, ανάμεσα στους οποίους και οι περισσότεροι καταδικασθέντες πρώην βουλευτές. Αμέσως μετά θα δοθεί ο λόγος στην Εισαγγελέα για την πρόταση της. Εφόσον η κ. Οικονόμου υποβάλει εισήγηση σήμερα και δεν ζητήσει χρόνο για να προετοιμαστεί , θα ξεκινήσουν οι δευτερολογίες της υπεράσπισης .

Με την ολοκλήρωσή τους το δικαστήριο θα πρέπει να διασκεφθεί και να μελετήσει εξατομικευμένα την κάθε περίπτωση ώστε να κρίνει για ποιους συντρέχει σοβαρός λόγος για την χορήγηση ανασταλτικού στην εκτέλεση της ποινής. 

naftemporiki.gr