Skip to main content

Αύριο η συνέχεια στη δίκη της Χρυσής Αυγής

Με αγορεύσεις συνηγόρων σχετικά με τη χορήγηση ανασταλτικού αποτελέσματος στην έφεση των καταδικασθέντων για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής συνεχίστηκε την Πέμπτη η δίκη στο Εφετείο Κακουργημάτων Αθηνών.

Τελευταία σήμερα μίλησε η υπεράσπιση του καταδικασμένου σε κάθειρξη 13 ετών ως μέλος της διευθυντικής ομάδας Ηλία Παναγιώταρου.

Η διαδικασία θα συνεχιστεί αύριο, από τις 10:30, με τους ισχυρισμούς των υπολοίπων κατηγορουμένων, μεταξύ των οποίων και των περισσοτέρων πρώην βουλευτών.

Νωρίτερα, συνοδευόμενος από τον πατέρα του, μπήκε στη δικαστική αίθουσα ο πρώην βουλευτής της Χρυσής Αυγής Κωνσταντίνος Μπαρμπαρούσης, ο οποίος έχει καταδικαστεί σε ποινή κάθειρξης 6 ετών για ένταξη στην εγκληματική οργάνωση.

Ο συνήγορός του είπε πως οι γονείς του καταδικασθέντος πρώην βουλευτή δεν μπορούν να ζήσουν χωρίς τον γιο τους κι έχουν ανάγκη τη βοήθειά του.

Πρόεδρος: «Αν εκτίσει την ποινή του, τι θα αλλάξει;».

Μάρτυρας: «Εγώ είμαι τελειωμένος, απέχω από το Αγρίνιο 40 χιλιόμετρα».

Πρόεδρος: «Όταν ήρθε στην Αθήνα σαν βουλευτής, εσάς ποιος σας κοίταγε;».

Μάρτυρας: «Το 2017 δεν είχα πρόβλημα… Έχω πρόβλημα με τα μάτια μου και η γυναίκα μου έχει προβλήματα υγείας, είναι 63 ετών».

Μετά την κατάθεσή του ο μάρτυρας αποχώρησε από το δικαστήριο με τη βοήθεια του γιου του, Κωνσταντίνου Μπαρμπαρούση.

Ο Κ. Μπαρμπαρούσης, μάλιστα, ρώτησε την πρόεδρο αν μπορεί να αποχωρήσει και εκείνη του απάντησε: «Ε τι να σας πω; Είστε κατηγορούμενος και μετά από 5,5 χρόνια σας βλέπουμε σήμερα…».

Στο δικαστήριο βρέθηκε και ο Αρτέμης Ματθαιόπουλος, ο μόνος από το διευθυντήριο της Χρυσής Αυγής που καταδικάστηκε σε ποινή κάθειρξης 10 χρόνων.

Παρών σήμερα ήταν και ο πρώην βουλευτής της Χρυσής Αυγής Παναγιώτης Ηλιόπουλος.

naftemporiki.gr