Skip to main content

Φ. Γεννηματά: Ο κ. Μητσοτάκης δεν μπόρεσε να υπερασπιστεί τις ελληνικές θέσεις και συμφέροντα

«Η Ελλάδα δυστυχώς βγήκε χαμένη στο Συμβούλιο Κορυφής. Αυτή είναι η αλήθεια. Τα άλλα είναι ωραιοποιήσεις» δήλωσε στη Βουλή η Φώφη Γεννηματά σχετικά με τις εξελίξεις στις Βρυξέλλες.

«Πραγματικά δεν μπορώ να καταλάβω πώς ο κ. Μητσοτάκης δηλώνει ικανοποιημένος. Είναι ξεκάθαρο ότι δεν είναι αυτά τα αποτελέσματα που περίμενε ο ελληνικός λαός» σημείωσε η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, υποστηρίζοντας πως «ο κ. Μητσοτάκης αποδείχθηκε ότι δεν μπόρεσε να υπερασπιστεί τις ελληνικές θέσεις και συμφέροντα.

Έδωσε πολλά και πήρε πάλι υποσχέσεις. Ένα ευχολόγιο. Υποσχέσεις που έχουν ξαναδοθεί όλο το προηγούμενο διάστημα. Αλλά είδαμε όλοι ότι δεν απέτρεψαν μέχρι τώρα την επιθετικότητα της Τουρκίας».

Κατά την κ. Γεννηματα, η Ευρώπη έκανε βήματα πίσω. «Υποχώρησε από τη γραμμή υπεράσπισης του διεθνούς δικαίου και της αλληλεγγύης μεταξύ των κρατών μελών. Ανέχθηκε ουσιαστικά τις παράνομες ενέργειες της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο που απειλεί την ειρήνη και τη σταθερότητα στην περιοχή. Ούτε θάρρος, ούτε συνέπεια έδειξε. Δεν τόλμησαν ούτε να αναφέρουν τη λέξη κυρώσεις, τηρώντας απαράδεκτες ισορροπίες. 

Αυτά είναι τα αποτελέσματα της μυστικής διπλωματίας του κ. Μητσοτάκη με την κρυφή ατζέντα. Από ανακοίνωση του ΝΑΤΟ μάθαμε άλλη μια συμφωνία εν κρυπτώ. Το ερώτημα παραμένει: Πού το πάει ο κ. Μητσοτάκης; Με την πολιτική και τους χειρισμούς του αναλαμβάνει ακέραια την ευθύνη απέναντι στον ελληνικό λαό» υπογράμμισε η Φώφη Γεννηματά.