Skip to main content

Ένταση στην οδό Γρ. Λαμπράκη στο Κερατσίνι

Ένταση επικράτησε το απόγευμα της Παρασκευής στην οδό Γρηγορίου Λαμπράκη στο Κερατσίνι. Ομάδα αγνώστων έβαλε φωτιές σε κάδους και έστησε οδοφράγματα, ενώ επιτέθηκε σε φωτορεπόρτερ που βρίσκονταν στη συμβολή των οδών Γρηγορίου Λαμπράκη και Παναγή Τσαλδάρη, πετώντας τους πέτρες. Στο σημείο έσπευσαν δυνάμεις των ΜΑΤ, ενώ ζημιές σημειώθηκαν σε ένα κατάστημα και ένα σούπερ μάρκετ, καθώς και σε φανάρια στην περιοχή. Η αστυνομία προχώρησε σε 27 προσαγωγές και δύο συλλήψεις.

Ομάδα αγνώστων πέταξε και νωρίτερα πέτρες σε φωτορεπόρτερ, κατά την έναρξη αντιφασιστικής πορείας στους δρόμους του Κερατσινίου.

Έξω από το αστυνομικό τμήμα Κερατσινίου αναπτύχθηκαν ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας ενώ κλειστό παρέμεινε ένα από τα κυκλοφοριακά ρεύματα προς Αθήνα στην Γρ. Λαμπράκη.

Το απόγευμα πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση στο Κερατσίνι, στο μνημείο του Παύλου Φύσσα, με αφορμή τη συμπλήρωση δύο χρόνων από τη δολοφονία του.

Συγκεντρώσεις πραγματοποιήθηκαν και στην πλατεία Κύπρου, αλλά και στην Πλατεία Ζαρντέν, στο Κερατσίνι.

«Δυο χρόνια μετά τη δολοφονία του Π. Φύσσα από τη φασιστική συμμορία της Χρυσής Αυγής, η ανάληψη της “πολιτικής ευθύνης″ από την νεοναζιστική οργάνωση, αποτελεί πρόκληση για κάθε δημοκράτη και δημοκράτισσα» τόνισε σε δήλωσή του ο αντιπεριφερειάρχης Πειραιά Γιώργος Γαβρίλης. Πρόσθεσε ότι «οφείλουμε όλοι να αναστοχαστούμε τις αιτίες που εκτρέφουν και συντηρούν το φασισμό. Σε μια κοινωνία που η κρίση και τα μνημόνια δοκιμάζουν την κοινωνική συνοχή, που κυριαρχούν η φτώχεια, η εξαθλίωση, ο ατομικισμός και η απαξίωση της πολιτικής, ο φασισμός βρίσκει έδαφος για να αναπτυχθεί, να δρα και να παρεμβαίνει».

«Η δολοφονία του Παύλου Φύσσα στις 18 Σεπτεμβρίου 2013 στο Κερατσίνι αποκάλυψε το αληθινό πρόσωπο της Χρυσής Αυγής και αποτελεί ένα από τα πιο μελανά σημεία της σύγχρονης πολιτικής ιστορίας» τόνισε από την πλευρά του ο δήμαρχος Κορυδαλλού Σταύρος Κασιμάτης. Πρόσθεσε ότι «η κυνική ανάληψη της ευθύνης για την δολοφονία από τον αρχηγό της Χρυσής Αυγής Νίκο Μιχαλολιάκο, χθες, μόλις μια ημέρα από την θλιβερή επέτειο, αποτελεί την πιο προκλητική απόδειξη για το ποιοι είναι αυτοί που οπλίζουν τα χέρια των δολοφόνων».

«Είναι υποχρέωσή μας να μην επιτρέψουμε στη φασιστική ιδεολογία να δηλητηριάζει τις ψυχές των νέων ανθρώπων, να μην επιτρέψουμε να υπάρξει άλλο θύμα ρατσισμού ανεξάρτητα από φύλο, θρησκεία, χρώμα ή πολιτική τοποθέτηση» ανέφερε ο δήμαρχος Κερατσινίου Χρήστος Βρεττάκος.

Στις σημερινές συγκεντρώσεις συμμετείχαν τα ναυτεργατικά σωματεία, τα σωματεία Μετάλλου Αττικής, των Εμποροϋπαλλήλων Πειραιά, η Πανελλαδική Ένωση Ελαιουργοσαπωνοποιών Καθαριστριών Πειραιά, των Λογιστών Πειραιά, της Ιδιωτικής Υγείας, των Επαγγελματιών Οδηγών, το Παράρτημα Οικοδόμων, οι Συνταξιούχοι ΙΚΑ και ο ΟΑΕΕ Πειραιά.

newsroom nafremporiki.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ