Skip to main content

Συλλαλητήρια στη Θεσσαλονίκη

Συλλαλητήριο διαμαρτυρίας διοργάνωσαν το απόγευμα του Σαββάτου ΓΣΕΕ και ΕΚΘ, στη Θεσσαλονίκη, εν όψει των εγκαινίων της ΔΕΘ και της ομιλίας του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα.

Με βασικό σύνθημα «Τέρμα πια στις αυταπάτες, βάζουμε τέλος στα πειράματα ,στην ανεργία και στη φτωχοποίηση», οι διαδηλωτές εξέφρασαν την αγανάκτησή τους, κάνοντας λόγο για «αδιέξοδη και καταστροφική πολιτική και αυτής της κυβέρνησης».

Οι εκπρόσωποι των εργαζομένων στις ομιλίες τους προειδοποίησαν για «επώδυνες αλλαγές στα εργασιακά που σχεδιάζει η κυβέρνηση», καλώντας τους εργαζόμενους να συσπειρωθούν στα συνδικάτα. Μετά τη συγκέντρωση στο Άγαλμα Βενιζέλου ακολούθησε πορεία, προς το Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο.

Ξεχωριστή συγκέντρωση πραγματοποίησε το ΠΑΜΕ, με το γ.γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα να δίνει το «παρών». «Οι υποσχέσεις από τη ΔΕΘ του κ. Τσίπρα για ανάπτυξη αφορά μόνο σε λίγους μονοπωλιακούς ομίλους στο μεγάλο κεφάλαιο που θα δουν ξανά τα κέρδη τους να εκτοξεύονται στα ύψη δίνοντας και ένα ξεροκόμματο, ένα πιάτο φαΐ στην πιο ακραία φτώχεια», δήλωσε ο γ.γ. της Κ.Ε. του Κομμουνιστικού Κόμματος Δημήτρης Κουτσούμπας, εν όψει των εγκαινίων της ΔΕΘ.

«Για όλους τους υπόλοιπους για την εργατική τάξη, τα λαϊκά στρώματα, οι οποίοι θα εξακολουθούν να βασανίζονται, θα εξακολουθούν υπάρχουν τα αντιλαϊκά μέτρα, θα εξακολουθούν να γίνονται μειώσεις σε συντάξεις και μισθούς, θα εξακολουθούν να μπαίνουν λουκέτα και να γίνονται κατασχέσεις και πλειστηριασμοί σε μικρές επιχειρήσεις, θα συνεχίζεται η άγρια δυσβάσταχτη φορολογία» πρόσθεσε ο κ. Κουτσούμπας.

Όπως είπε, «η κατάσταση δεν πάει άλλο, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ εξακολουθεί να ικανοποιεί το μεγάλο κεφάλαιο, την Ε.Ε., τους εταίρους και συνεχίζει να ματώνει το λαό μας. Συνεχίζει την ίδια πολιτική που έκαναν και οι προηγούμενες κυβερνήσεις, η Ν.Δ. με το ΠΑΣΟΚ».