Skip to main content

Β. Κικίλιας: Αποτρέψαμε τρομοκρατικό χτύπημα στις φυλακές Κορυδαλλού

Ο Χριστόδουλος Ξηρός σκόπευε να πραγματοποιήσει τρομοκρατικό χτύπημα στις φυλακές Κορυδαλλού, σύμφωνα με δηλώσεις του υπουργού Δημόσιας Τάξης Βασίλη Κικίλια.

Ειδικότερα ο κ. Κικίλιας στο πλαίσιο νέων ανακοινώσεων της ΕΛ.ΑΣ για την μέχρι τώρα πορεία των ερευνών δήλωσε ότι  με τη σύλληψη του Χριστόδουλου Ξηρού αποτράπηκε ένα πάρα πολύ σοβαρό χτύπημα στην καρδιά του σωφρονιστικού συστήματος και συγκεκριμένα, όπως είπε, στις φυλακές Κορυδαλλού.

«Καταλαβαίνετε ότι εν μέσω προεκλογικής περιόδου, με το σύνολο των μέσων μαζικής ενημέρωσης από όλο τον κόσμο εστιασμένο στη χώρα μας και μόλις δύο μήνες πριν την έναρξη της επίσημης τουριστικής περιόδου, ένα τέτοιο χτύπημα, ένα τέτοιο καίριο χτύπημα, θα αποτελούσε μεγάλο πλήγμα στην ασφάλεια μας, στη σταθερότητά μας και στη δημοκρατία μας» είπε ο κ. Κικίλιας.

Επίσης, σύμφωνα με τον αρχηγό της ΕΛΑΣ Δημήτρη Τσακνάκη, στο σπίτι στην Ανάβυσσο βρέθηκαν χειρόγραφες σημειώσεις στις οποίες υπήρχαν δρομολόγια, προσέγγισης και διαδρομές διαφυγής από και προς τις φυλακές Κορυδαλλού.

Όπως τόνισε ο κ. Τσακνάκης το χτύπημα ήταν προγραμματισμένο για τις αμέσως επόμενες ημέρες,

Επιπλέον στην μονοκατοικία που διέμενε ο Ξηρός βρέθηκαν οκτώ καλάσνικοφ, δύο εκ των οποίων με σκοπευτικά λέιζερ, πολλές γεμιστήρες, φυσίγγια, πιστόλια, ένα ρουκετοβόλο, τρία βλήματα RPG, 23 πυροκροτητές, δύο κουλούρες φιτιλιού, σιγαστήρες πιστολιού, τηλεκάρτες, κινητά και άλλα μικροαντικείμενα που παραπέμπουν σε δημιουργία εκρηκτικών μηχανισμών, σακούλες με εκρηκτική ύλη και άλλα αντικείμενα. Ακόμη  βρέθηκε ένα πλαστό δελτίο ταυτότητας με το όνομα Μελανή Ελένη.

Ο αρχηγός της ΕΛΑΣ συνέχισε λέγοντας ότι το βιολογικό υλικό που ελήφθη από τον Χριστόδουλο Ξηρό ταυτοποιείται πλήρως με το βιολογικό υλικό ανδρός που εντοπίστηκε στον εκρηκτικό μηχανισμό που είχε αποσταλεί ως δέμα στο Αστυνομικό Τμήμα Ιτέας.

Υπενθυμίζεται ότι το δέμα, το οποίο δεν εξερράγη, είχε σταλεί, στις 29 Απριλίου 2014 στην αλληλογραφία του Αστυνομικού Τμήματος Ιτεάς στη Φωκίδα. Ο αυτοσχέδιος εκρηκτικός μηχανισμός ήταν μεγάλης ισχύος και είχε ενσωματωθεί σε βιβλίο. Αποτελούνταν από περίπου μισό κιλό εκρηκτικής ύλης, μπαταρία και πυροκροτητή με ανάλογη συνδεσμολογία, ενώ είχαν προστεθεί βίδες και καρφιά. Την ευθύνη είχαν αναλάβει η «Πυρήνες της Φωτιάς».