Skip to main content

Β. Λεβέντης σε Αλ. Τσίπρα: Δεν σας υπολογίζουν με τον Καμμένο συνεταίρο

Να δείξουν γενναιότητα οι πολιτικοί αρχηγοί, ώστε να σχηματιστεί μια κυβέρνηση με συνασπισμό κομμάτων προς όφελος της χώρας, αλλά και με στόχο οι εταίροι, «να μας λάβουν σοβαρά υπ’ όψιν», ζήτησε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλης Λεβέντης, εξαπολύοντας ταυτοχρόνως επίθεση, τόσο στον ΣΥΡΙΖΑ όσο και στη Ν.Δ.

«Δεν σας υπολογίζουν με τους 153 που έχετε και τον Καμμένο συνεταίρο, όταν στις δημοσκοπήσεις έχει τα μισά ποσοστά από την Ένωση Κεντρώων» είπε προς τον Πρωθυπουργό.

«Θα ξεχάσω τα παλιά αν δείξει σωφροσύνη και καταλάβει ότι είναι ώρα για συνασπισμό» είπε ο κ. Λεβέντης προς τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ο κ. Λεβέντης χαρακτήρισε την συζήτηση για το ασφαλιστικό «άνευ ουσίας», που προσιδιάζει σε κείνη των πολιτικών αρχηγών στο Προεδρικό Μέγαρο και επισήμανε ότι το κόμμα του θα καταθέσει τις προτάσεις του στον υπουργό Εργασίας. Μεταξύ άλλων, θα προτείνει την συγχώνευση των πολλαπλών συντάξεων σε μία, τον καθορισμό του πλαφόν στα 1.500 ευρώ, την περικοπή συντάξεων βουλευτών.

«Σε αυτή την αίθουσα συζητάμε το πώς με λιγότερα λεφτά θα δοθούν περισσότερες συντάξεις. Είστε ζογκλέρ, αν το καταφέρετε θα υποκλιθώ ενώπιον σας» είπε προς τα κυβερνητικά έδρανα ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων.

Όπως ανέφερε, τα εργασιακά είναι χειρότερα από το ασφαλιστικό και η θέση του Γ. Κατρούγκαλου θα είναι πολύ πιο δύσκολη. Αναφερόμενος στο θέμα των αγροτών, ο κ. Λεβέντης, αφού καταλόγισε στον πρωθυπουργό ότι τους απηύθυνε υποσχέσεις χωρίς κανένα αντίκρισμα, διερωτήθηκε «είναι τρελοί τώρα οι αγρότες κι εσείς οι γνωστικοί;».