Skip to main content

Προμελετημένη η πράξη του μακελάρη, είχε στήσει παγίδα μέσω Facebook

Καλά σχεδιασμένο φαίνεται ότι ήταν το μακελειό στο Μόναχο. Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας, ο δράστης και αυτόχειρας, ένας μοναχικός νέος, χωρίς πολιτικά κίνητρα, θύμα bullying στο παρελθόν και με ψυχολογικά προβλήματα, είχε προμελετήσει την πράξη του.

Είχε κάνει πειρατεία στον λογαριασμό Facebook ενός κοριτσιού και είχε προσελκύσει στο εστιατόριο McDonald’s του εμπορικού κέντρου Olympia συνομήλικούς του διαφημίζοντας προσφορές για την Παρασκευή. Στο σακίδιό του βρέθηκαν 300 σφαίρες, πράγμα που σημαίνει ότι υπολόγιζε να σκοτώσει πολύ μεγαλύτερο αριθμό ανθρώπων.

Εννέα άνθρωποι έπεσαν νεκροί από τις σφαίρες του περιστρόφου του. Οι επτά ήταν έφηβοι. Άλλοι 27 τραυματίσθηκαν σοβαρά και 10 βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση.

Σύμφωνα με πηγή των γερμανικών υπηρεσιών ασφαλείας, τέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν εντός του εστιατορίου, ενώ ένας πέμπτος σκοτώθηκε στον εξωτερικό του χώρο. Το νεαρότερο θύμα ήταν 13 ετών. Τα υπόλοιπα, μέχρι 21 ετών, εκτός μιας 45χρονης γυναίκας.

Ο 18χρονος Ελληνας Χουσεΐν Νταϊτσίκ από τη Θράκη ήταν στο σημείο με τη αδελφή του. Πυροβολήθηκε δύο φορές έξω από το McDonald’s και σύμφωνα με μαρτυρίες έσπρωξε μακριά την αδελφή του για αντη σώσει. Μαθαίνοντας την είδηση, ο πατέρας του υπέστη έμφραγμα και νοσηλεύεται.

Το πρώτο θύμα που κατονομάσθηκε είναι ο 21χρονος Ζαμπέρτζα Ντίτζαμαντ από το Κόσοβο. Ο πατέρας του εμφανίσθηκε σήμερα στον τόπο της σφαγής κρατώντας ένα μπουκέτο λουλούδια και τη φωτογραφία του γιου του. 

Από το Κόσοβο κατάγονταν και άλλα δύο θύματα: η Αρμέλα Σεγκάσι, 14 ετών, που σκοτώθηκε μαζί με τη συνομήλική της Σαμπίνα Σούλατζ. Ο αδελφός της Αρμέλα είχε σημάνει συναγερμό στο Facebook για τον εντοπισμό της. Μέσω του Facebook λίγες ώρες αργότερα ο Αρμπνορ επιβεβαίωνε ότι η αδελφή του περιλαμβάνεται στα θύματα.

Σεβντά Νταγκ, Τζαν Λεϊλά και Σελτζούκ Κιλίς είναι τα ονόματα των τριών νεαρών Τούρκων που σκοτώθηκαν στο Μόναχο. Το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών επιβεβαίωσε τις ταυτότητές τους , αλλά δεν δόθηκαν περισσότερες πληροφορίες.

Φίλοι συγκεντρώθηκαν με δάκρυα στα μάτια σήμερα στο εμπορικό κέντρο για να θρηνήσουν τον θάνατο του Τζουλιάνο Κόλμαν, 18χρονου Γερμανού.