Skip to main content

Νέος διαχειριστής της παλιάς ΕΡΤ ο Χ. Παναγιωτόπουλος

Ο Χαράλαμπος Παναγιωτόπουλος ορίστηκε νέος προσωρινός διαχειριστής της παλιάς ΕΡΤ, μετά την αντικατάσταση με απόφαση ασφαλιστικών μέτρων του Πρωτοδικείου Αθηνών, της Αφροδίτης Γουρά.

Αναλυτικότερα, το Πρωτοδικείο διέταξε να παραδώσει τη διαχείριση της ΕΡΤ η κυρία Γουγά στον τελευταίο διευθυντή εσωτερικού ελέγχου της ΕΡΤ κ. Παναγιώτοπουλο, που θα είναι ο νέος διαχειριστής.

Ακόμη, διατάχθηκε να διαβιβαστεί η δικογραφία στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Αθηνών, προκειμένου να ερευνηθεί η τυχόν ποινική ευθύνη της ειδικής διαχειρίστριας κυρίας Γουγά ή άλλων αρμοδίων προσώπων για παράβαση καθήκοντος ή για άλλες πράξεις και παραλείψεις σχετικά με την καταβολή αμοιβών που δαπανήθηκαν σε βάρος της περιουσίας της ΕΡΤ.

Σύμφωνα με την δικαστική απόφαση, πιθανολογείται ότι από τον τρόπο διαχείρισης των οικονομικών της ΕΡΤ επί θητείας της κυρίας Γουγά προκλήθηκαν σοβαροί κίνδυνοι στην διαχείριση των οικονομικών πόρων της δημόσιας τηλεόρασης, που ανέρχονται περίπου στα 26.100.000 ευρώ.

Στο Πρωτοδικείο είχε προσφύγει η προσωρινή διοίκηση της ΕΡΤ που έχει διοριστεί από το Ειρηνοδικείο Χαλανδρίου και εκπροσωπείται από τον Ιωάννη Καρακώστα.

Πηγή: ΑΜΠΕ