Skip to main content

Μαίνονται οι πυρκαγιές σε Ρόδο και Εύβοια – Καλύτερη η εικόνα από το μέτωπο στην Ηλεία

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι πυρκαγιές στα Απόλλωνα Ρόδου, την Άτταλη Ψαχνών στην Εύβοια και στο Δραγώγιο του Δήμου Ανδρίτσαινας – Κρεστένων Ηλείας, με το μέτωπο στην Ηλεία να παρουσιάζει καλύτερη εικόνα. Αντίθετα, το δύσβατο της περιοχής κάνει ιδιαίτερα δύσκολο το έργο της πυροσβεστικής στη Ρόδο.

Ειδικότερα, στα Απόλλωνα επιχειρούν 12 οχήματα με 24 πυροσβέστες, πεζοπόρο τμήμα της πυροσβεστικής από πέντε άτομα, τρία ελικόπτερα και δύο αεροσκάφη.

O δήμαρχος Ρόδου Φώτης Χατζηδιάκος, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, απεύθυνε έκκληση σε όσους πολίτες διαθέτουν μπουλντόζες και μεγάλα τρακτέρ, να σπεύσουν και να συνδράμουν τις δυνάμεις που βρίσκονται επί τόπου, ώστε να ανοίξουν αντιπυρικές ζώνες για να ανακόψουν την πυρκαγιά.

Η φωτιά αυτή την ώρα έχει ξεφύγει από το χωριό Λάερμα και κατευθύνεται στην αγροτική περιοχή του χωριού των Απολλώνων.

Για την κατάσβεσή της συνδράμουν, εκτός από τις επίγειες δυνάμεις και τους εθελοντές, η Πυροσβεστική, ο Στρατός και από αέρος τρία ελικόπτερα και ένα αεροπλάνο, ενώ αναμένεται ακόμη ένα.

Δραματική είναι και η περιγραφή που κάνει ο δήμαρχος, καθώς υπάρχουν εστίες σε πολλά σημεία, γεγονός που δυσκολεύει το έργο της κατάσβεσης και εμπνέει ανησυχία.

Ειδικότερα αυτή τη στιγμή η φωτιά βρίσκεται σε απόσταση 5 χλμ από αγροτικές εκτάσεις, κοντά στο χωριό των Απολλώνων, και καταβάλλονται τεράστιες προσπάθειες να μην μπει στα χωράφια.

Σημαντική είναι και η δύναμη της πυροσβεστικής που επιχειρεί στην Άτταλη Ψαχνών, στην Εύβοια. Στο σημείο βρίσκονται 19 οχήματα με 50 πυροσβέστες, 12 άτομα πεζοπόρο τμήμα, ένα ελικόπτερο ενώ στη μάχη με τις φλόγες συνδράμουν και δύο αεροσκάφη.

Λόγω της έκτασης της πυρκαγιάς εκκενώθηκε για προληπτικούς λόγους το χωριό Μακρυκάπα στο Δήμο Δυρσίων.

Στο Δραγώγιο του Δήμου Ανδρίτσαινας – Κρεστένων Ηλείας επιχειρούν μόνο χερσαίες δυνάμεις, ενώ η εικόνα της πυρκαγιάς είναι καλύτερη.

Νωρίτερα σε κινητοποίηση βρίσκονταν όλες οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής του νομού, ενώ έφθασαν ενισχύσεις από Καλαμάτα, Μελιγαλά, Γαργαλιάνους, Μεγαλόπολη, Τρίπολη, Πάτρα, Καλάβρυτα και Μεσολόγγι.