Skip to main content

Αυστραλία: Για τον σχηματισμό της κυβέρνησής του αποφασίζει ο Τέρνμπουλ

Προσθέστε την «Ν» ως προτιμώμενη πηγή στο Google

Στην Καμπέρα επέστρεψε σήμερα ο πρωθυπουργός της Αυστραλίας Μάλκολμ Τέρνμπουλ, προκειμένου ν’ αποφασίσει για τους υπουργούς της κυβέρνησής του, που θα συμμετέχουν στην 45η διάσκεψη του κοινοβουλίου, μετά τη νίκη του στις πρόσφατες εκλογές.

Ο Τερνμπουλ ανακήρυξε τη νίκη του χθες το απόγευμα, μετά το τηλεφώνημα του ηγέτη της αντιπολίτευσης Μπιλ Σόρτεν, ο οποίος παραδέχτηκε την ήττα του. Η εξέλιξη αυτή, σημειώθηκε όταν έγινε γνωστό πως οι Εργατικοί δεν θα έχουν αρκετές έδρες, προκειμένου ν’ αμφισβητήσουν τη νίκη του συντηρητικού κυβερνητικού συνασπισμού στις εκλογές.

Από την πλευρά του, ο Τέρνμπουλ δήλωσε ότι είναι πιθανό να συμμετέχουν «πολλά νέα πρόσωπα» στη νέα κυβέρνηση συνασπισμού που θα σχηματιστεί.

Προτιμώμενη πηγή στην Google

Για να εμφανίζονται περισσότερα άρθρα της Ναυτεμπορικής στις αναζητήσεις σας εύκολα και γρήγορα, πρέπει να προσθέσετε το site στις προτιμώμενες πηγές σας. Μπορείτε να το κάνετε πηγαίνοντας εδώ.