Skip to main content

Μ. Χρυσοχοΐδης: Θρηνούμε τον άδικο χαμό έξι συνανθρώπων μας

«Θρηνούμε τον άδικο χαμό έξι συνανθρώπων μας» δήλωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης κατά τη σύσκεψη στο δημαρχείο Νέας Προποντίδας στα Νέα Μουδανιά με αντικείμενο την αντιμετώπιση των τραγικών συνεπειών της φονικής κακοκαιρίας στη Χαλκιδική, διαβεβαιώνοντας τους οικείους των θυμάτων ότι η Πολιτεία θα σταθεί αλληλέγγυα στο πλευρό τους.

«Η σύσκεψη αυτή έχει ως αντικείμενο να προσδιορίσει τα επόμενα βήματα στη διαχείρη τις κρίσης. Είμαστε εδώ για να συμπαρασταθούμε στη Χαλκιδική και ταυτόχρονα να κλείσουμε γρήγορα τις πληγές και θα το κάνουμε γιατί αυτή είναι η αποστολή μας», ανέφερε ο υπουργός.

Σημείωσε επίσης πως η ανταπόκριση των υπηρεσιών της χώρας «υπήρξε πρωτοφανής και γενναία».

Διευκρίνισε παράλληλα πως «δεν υπήρξαν πλημμυρικά φαινόμενα, αλλά πτώσεις δέντρων λόγω των στροβιλισμών και αυτό προκάλεσε και τον θάνατο των ανθρώπων».

Σημείωσε επίσης ότι τις επόμενες μέρες θα αντιμετωπιστούν όλες οι ζημιές. Όπως είπε η Περιφέρεια καταγράφει τις ζημιές στις υποδομές και στην περιοχή μεταβαίνουν συνεργεία για να καταγράψουν τις ζημιές σε σπίτια και επιχειρήσεις.

Σε ό,τι αφορά την ηλεκτροδότηση είπε πως ο ΔΕΔΔΗΕ εργάζεται με δεκάδες υπαλλήλους προκειμένου μέχρι το βράδυ να ολοκληρώσει την αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης της περιοχής. Ωστόσο, – όπως είπε – υφίσταται το πρόβλημα με τον ΑΔΜΗΕ, με την υψηλή τάση, και αυτή τη στιγμή καταβάλλεται μεγάλη προσπάθεια ώστε πολύ γρήγορα να επιδιορθωθεί το δίκτυο.

«Υπάρχει ένα ζήτημα ηλεκτροδότησης της περιοχής διότι φιλοξενούνται εκατοντάδες χιλιάδες επισκέπτες, υπάρχουν χιλιάδες επιχειρήσεις ξενοδοχειακές και επιχειρήσεις εστίασης, που φιλοξενούν πάρα πολύ κόσμο και συνεπώς είναι ζήτημα βιωσιμότητας, οικονομικής επιβίωσης της περιοχής» πρόσθεσε ο υπουργός.

naftemporiki.gr