Skip to main content

Ιαπωνία: Μια νεκρή από κατολίσθηση, χιλιάδες εκτοπισμένοι λόγω των σφοδρών βροχοπτώσεων

Προσθέστε την «Ν» ως προτιμώμενη πηγή στο Google

Μια γυναίκα έχασε τη ζωή της, ενώ περισσότεροι από 800.000 άνθρωποι εκλήθησαν να εγκαταλείψουν τις εστίες τους στη νήσο Κιούσου στη νοτιοδυτική Ιαπωνία εξαιτίας των σφοδρών βροχοπτώσεων που έχουν ήδη προκαλέσει κατολισθήσεις και τον αποκλεισμό αυτοκινητοδρόμων.

Μια γυναίκα στην περιοχή Καγκοσίμα, στο νότιο Κιούσου, έχασε τη ζωή της από κατολίσθηση, ενώ οι αρχές εξέδωσαν οδηγία που απευθύνεται σε περίπου 388.000 νοικοκυριά, ή 831.000 ανθρώπους, στην Καγκοσίμα και σε άλλες τρεις περιοχές να εγκαταλείψουν τις εστίες τους, σύμφωνα με το δημόσιο δίκτυο NHK.

Εντολή για εκκένωση της περιοχής δόθηκε παράλληλα στους περίπου 6.000 κατοίκους της πόλης Ισικικουσικίνο Καγκοσίμα.

Σύμφωνα με τη Μετεωρολογική Υπηρεσία της Ιαπωνίας, σε ένα τμήμα της πόλης Σατσουμασεντάι έβρεχε επί τουλάχιστον 24 ώρες, με τη βροχή που έπεσε να έχει ήδη ξεπεράσει τον μέσο όρο για τον μήνα Ιούλιο. Σύμφωνα με αξιωματούχο της υπηρεσίας, κι άλλες βροχές αναμένονται στο νότιο Κιούσου κατά τη διάρκεια της νύχτας και αύριο Τρίτη.

Πηγές: ΑΜΠΕ, Reuters

Προτιμώμενη πηγή στην Google

Για να εμφανίζονται περισσότερα άρθρα της Ναυτεμπορικής στις αναζητήσεις σας εύκολα και γρήγορα, πρέπει να προσθέσετε το site στις προτιμώμενες πηγές σας. Μπορείτε να το κάνετε πηγαίνοντας εδώ.