Skip to main content

Απ. Τζιτζικώστας: Δεν στήριξα ούτε υπόγεια ούτε εμφανώς τον Κυρ. Μητσοτάκη

«Δεν υπήρχε ούτε υπόγεια ούτε εμφανής στήριξη. Δεν τάχθηκα στο πλευρό του ενός ή του άλλου υποψήφιου», είπε στο Πρακτορείο 104,9 FM ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, απαντώντας σε όσους υποστηρίζουν ότι στήριξε τον Κυριάκο Μητσοτάκη στον β’ γύρο των εσωκομματικών εκλογών της Ν.Δ..

Ανέφερε ότι η στήριξη κάποιου υποψήφιου είναι αντίθετη με τις θέσεις του και κατηγόρησε αυτούς που διαδίδουν ότι στήριξε παρασκηνιακά τον κ. Μητσοτάκη ότι «κινούνται εκ του πονηρού».

«Κάποιοι έλεγαν ότι υπάρχουν υπόγειες συμφωνίες ή διαδικασίες κάτω από το τραπέζι, 100% διαψεύδω αυτές τις φήμες. Δεν υπάρχει απολύτως καμία συμφωνία, δεν υπήρχε καμία συμφωνία, γιατί αλλιώς θα ερχόμουν να ακυρώσω τον ίδιο μου τον εαυτό», σημείωσε.

Απαντώντας, εξάλλου, σε όσους ταυτίζουν τη στήριξη στον κ. Μητσοτάκη με την κοινή παρουσία τους στην τελετή των Θεοφανείων στη Θεσσαλονίκη, ο κ. Τζιτζικώστας είπε η συνάντησή τους ήταν αναπόφευκτη, καθώς -όπως είπε- τα τελευταία 10 χρόνια ανελλιπώς, λόγω της θεσμικής του ιδιότητας, παρίσταται στον αγιασμό των υδάτων.

«Ήμουν στα Θεοφάνεια, όπως ήμουν τα τελευταία 10 χρόνια είτε ως βουλευτής είτε ως περιφερειάρχης στο ίδιο σημείο, στη Μητρόπολη Θεσσαλονίκης. Εκείνη την ημέρα αποφάσισαν ο κ. Μητσοτάκης και ο κ. Γεωργιάδης να βρίσκονται στη Θεσσαλονίκη, αντί να βρεθούν κάπου αλλού. Στον Πειραιά, ή κάπου αλλού. Αν και ο κ. Μεϊμαράκης είχε αποφασίσει να έρθει στη Θεσσαλονίκη θα ήμασταν και οι τέσσερις μαζί», υπογράμμισε.