Skip to main content

Αρ. Πελώνη: «Σάρκα και οστά» παίρνει πλέον το νομοθετικό πλαίσιο για το ψηφιακό πιστοποιητικό Covid

«Σάρκα και οστά παίρνει πλέον, το νομοθετικό πλαίσιο για το ψηφιακό πιστοποιητικό Covid, που θα τεθεί σε εφαρμογή εντός του Ιουνίου, ενώ προχωρούν οι τεχνικές ομάδες, για την διαλειτουργικότητα αυτών των πιστοποιητικών ανά την Ευρώπη. Είναι ένα πολύ σημαντικό εργαλείο», τόνισε σε συνέντευξή της η κυβερνητική Εκπρόσωπος Αρ. Πελώνη.

Η κ. Πελώνη, μιλώντας στα «Παραπολιτικά 90,1 FM», σημείωσε ότι στα τακτικά θέματα της Συνόδου Κορυφής είναι και το ψηφιακό πιστοποιητικό Covid, το οποίο έχει κλείσει από τις προηγούμενες μέρες σε πρακτικό επίπεδο και προχωρά σε τεχνικό επίπεδο. 

«Θυμίζω ότι είναι μία πρόταση την οποία είχε καταθέσει πρώτος ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, για να διευκολυνθούν οι μετακινήσεις στην Ε.Ε.. Παίρνει πλέον σάρκα και οστά, το νομοθετικό πλαίσιο θα τεθεί σε εφαρμογή εντός του Ιουνίου. Προχωρούν οι τεχνικές ομάδες, για την διαλειτουργικότητα αυτών των πιστοποιητικών ανά την Ευρώπη. Είναι ένα πολύ σημαντικό εργαλείο», ανέφερε χαρακτηριστικά.  

Για κενό ασφαλείας στο gov.gr

Η κ. Πελώνη επεσήμανε ότι «Δεν ευσταθεί ο ισχυρισμός ότι υπάρχει κενό ασφαλείας στο gov.gr.  Θα υπάρξει τοποθέτηση του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, το οποίο βρίσκεται συνέχεια σε συνεργασία με την  Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα και με όλες τις αρμόδιες Αρχές και υπηρεσίες. Τηρεί πάντα όλα τα κατάλληλα τεχνικά μέτρα ασφαλείας, με στόχο προφανώς τη βελτίωση της εξυπηρέτησης των πολιτών και την προστασία των προσωπικών δεδομένων». 

Για την φωτιά στην Κορινθία 

«Έχει ξεκινήσει η αντιπυρική περίοδος, έχει γίνει η προετοιμασία», δήλωσε η κυβερνητική Εκπρόσωπος, τονίζοντας ότι «Ανακοινώθηκαν χθες από κυβερνητικό κλιμάκιο που πήγε στην περιοχή, μέτρα στήριξης των πληγέντων, που θα γίνουν πιο συγκεκριμένα».

Σε κάθε περίπτωση, είπε «απαιτείται συντονισμός, απαιτείται εγρήγορση. Ο Πρωθυπουργός  θα βρίσκεται στην έδρα της Πολιτικής Προστασίας το μεσημέρι, σε μία σύσκεψη στην οποία θα συμμετάσχουν, μεταξύ άλλων, ο Πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Αττικής και οι έντεκα Δήμαρχοι των 18 περιοχών της Αττικής που έχουν κηρυχθεί σε κατάσταση ειδικής κινητοποίησης της Πολιτικής Προστασίας, προκειμένου να δρομολογηθούν και έργα μείωσης των κινδύνων εκδήλωσης πυρκαγιάς». 

Για τη λειτουργία της Βουλής

«Το υγειονομικό πρωτόκολλο της Βουλής δεν το αποφασίζει ούτε η κυβερνητική πλειοψηφία, ούτε η Αντιπολίτευση. Υπάρχει η υγειονομική Υπηρεσία της Βουλής που έχει ορίσει αυτό το πρωτόκολλο», εξήγησε. 

«Από την περασμένη εβδομάδα μιλούν  όλο και περισσότεροι ομιλητές με φυσική παρουσία. Στο Νομοσχέδιο για την κοινή γονική μέριμνα μίλησαν 73 ομιλητές. Δεν μπορούν να είναι όλοι ταυτόχρονα στην αίθουσα. Θεωρώ ότι αυτή είναι μία προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ να επαναφέρει το αφήγημά του περί ‘Δημοκρατίας σε καραντίνα’, η οποία δεν ευσταθεί», συμπλήρωσε. 

«Το τελευταίο 4μηνο σε 24 νομοσχέδια έχουν μιλήσει περισσότεροι από 1.230 ομιλητές. Δεν ευσταθούν όλοι αυτοί οι ακτιβισμοί με τις ονομαστικές ψηφοφορίες, τις οποίες προκαλεί ο ΣΥΡΙΖΑ και κατόπιν αποχωρεί, κάτι που είναι ενάντια και στον Κανονισμό της Βουλής», επεσήμανε. 

Όσον αφορά τα όσα είπε ο εφοπλιστής, Πάνος Λασκαρίδης, ο οποίος ισχυρίζεται  ότι απομονώθηκαν οι δηλώσεις του και δημοσιεύτηκαν εκτός πλαισίου, η κ. Πελώνη, είπε πως «Το μόνο που έχω να πω είναι ότι είναι απαράδεκτες δηλώσεις, οι οποίες δεν επιδέχονται καμίας διόρθωσης».