Skip to main content

Μιανμάρ: Στο δικαστήριο η Σου Κι αυτοπροσώπως για πρώτη φορά μετά το πραξικόπημα

Η εκλεγμένη ηγέτης της Μιανμάρ Αούνγκ Σαν Σου Κι εμφανίστηκε αυτοπροσώπως σε δικαστική ακρόαση τη Δευτέρα (24 Μαΐου) για πρώτη φορά από την ανατροπή της κυβέρνησής της από τον στρατό σε πραξικόπημα της 1ης Φεβρουαρίου, δήλωσε ο δικηγόρος της.

Η Αούνγκ Σαν Σου Κι πραγματοποίησε πρόσωπο με πρόσωπο συνάντηση με τη νομική της ομάδα για περίπου 30 λεπτά πριν από την ακρόαση, δήλωσε ο δικηγόρος Τάε Μάουνγκ Μάουνγκ.

Η κυρία Σου Κι , 75 ετών, η οποία κέρδισε το βραβείο Νόμπελ Ειρήνης το 1991 για τις προσπάθειές της για οικοδόμηση της δημοκρατίας, συγκαταλέγεται μεταξύ περισσότερων από 4.000 ατόμων που κρατούνται μετά το πραξικόπημα του Φεβρουαρίου. Αντιμετωπίζει κατηγορίες που κυμαίνονται από παράνομη κατοχή συχνοτήτων έως παραβίαση νόμου περί κρατικών μυστικών.

Η ανατραπείσα ηγέτιδα «ευχήθηκε στους ανθρώπους καλή υγεία» στη συνάντησή της με τους δικηγόρους της και έκανε επίσης μια προφανή αναφορά στο κόμμα της Εθνικής Ένωσης για τη Δημοκρατία που θα μπορούσε να διαλύσει σύντομα.

«Είπε ότι το κόμμα ιδρύθηκε για τους ανθρώπους, οπότε το κόμμα θα είναι εκεί όσο βρίσκονται εκεί οι άνθρωποι», είπε ο δικηγόρος της.

Η Εκλογική Επιτροπή της χούντας της Μιανμάρ θα διαλύσει το πολιτικό κόμμα της κυρίας Σου Κι για απάτη στις εκλογές του Νοεμβρίου, ανέφεραν τα μέσα ενημέρωσης την Παρασκευή, επικαλούμενα έναν επίτροπο, ο οποίος απειλούσε δράση εναντίον των «προδοτών».

naftemporiki.gr με πληροφορίες από το Reuters