Skip to main content

Ν. Χουντής: Να αντισταθούμε στον νεοφιλελεύθερο χαρακτήρα

«Είναι στο χέρι μας να αντισταθούμε στον νεοφιλελεύθερο οδοστρωτήρα που αυταρχικοποιεί τις ζωές μας» τόνισε ο ευρωβουλευτής της Λαϊκής Ενότητας, Νίκος Χουντής, επικρίνοντας τον χαρακτήρα των ευρωπαϊκών πολιτικών και πρακτικών.

«Οι κύριες πολιτικές της Ε.Ε. αφορούν τη φιλελευθεροποίηση των αγορών προς όφελος των συμφερόντων του κεφαλαίου» επεσήμανε, στο πλαίσιο αντιρατσιστικού φεστιβάλ, στη Θεσσαλονίκη.

Ασκώντας κριτική στις περιοριστικές πολιτικές της Ε.Ε. επέκρινε τις διαδικασίες λήψης αποφάσεων, τονίζοντας ότι είναι «φοβικές απέναντι στον λαϊκό παράγοντα».

«Η δημοκρατία δεν είναι μια πολιτική κατάσταση που χαρακτηρίζει ένα πολίτευμα, μόνο. Είναι μια δυναμική διαδικασία ενεργής συμμετοχής, διεκδίκησης και αγώνα του οργανωμένου λαού» εξήγησε επίσης.

Και κατέληξε: «Είναι στο χέρι μας να αντισταθούμε στον νεοφιλελεύθερο οδοστρωτήρα που αυταρχικοποιεί τις ζωές μας, που δημιουργεί εργασιακούς μεσαίωνες. Η ανάκτηση της δημοκρατίας, η επέκταση των δημοκρατικών και συμμετοχικών θεσμών, αποτελεί το στοίχημα μιας μαχόμενης και ριζοσπαστικής Αριστεράς».

naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ