Skip to main content

Παραδόθηκαν σε χρήση οκτώ ανακατασκευασμένες παιδικές χαρές στον Πειραιά

Στη διάθεση των πολιτών τέθηκαν οκτώ ανακατασκευασμένες παιδικές χαρές, που παραδόθηκαν από τον δήμο Πειραιά προς χρήση. 

Βρίσκονται στην οδό Ιππολύτου (περιοχή Παλατάκι, Α΄ Δημοτική Κοινότητα), στην οδό Μουσών (Β΄ Δημοτική Κοινότητα), στη συμβολή των οδών Νιρβάνα και Χρυσοστόμου Σμύρνης και στην οδό Πινδάρου (Γ΄ Δημοτική Κοινότητα), στην οδό Μαχητών (Δ΄ Δημοτική Κοινότητα), στην οδό Αγίας Μαρίνας, στη συμβολή των οδών Λέρου κι Αργυρουπόλεως και στην οδό Μαυρογένους (Ε΄ Δημοτική Κοινότητα).

Μεταξύ άλλων, διαθέτουν νέα, ασφαλή και σύγχρονα παιχνίδια, νέο φωτισμό και καλαίσθητη περίφραξη.

Από το 2014 ο δήμος Πειραιά έχει παραδώσει στα παιδιά 39 νέες και ανακατασκευασμένες παιδικές χαρές στις δημοτικές κοινότητες, ενώ συνεχίζει την αναβάθμιση των υπολοίπων.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο, Γιάννη Μώραλη, επιδίωξη της δημοτικής Αρχής, από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε καθήκοντα, ήταν η βελτίωση των υποδομών στις παιδικές χαρές της πόλης, αλλά και η δημιουργία νέων, προκειμένου τα παιδιά να παίζουν με ασφάλεια, με σύγχρονα παιχνίδια, σε καλαίσθητο περιβάλλον.

«Στόχος μας είναι να δημιουργούμε όμορφους χώρους, όπου θα περνούν ωραίες στιγμές οι γονείς και οι μικροί μας φίλοι. Όπως έχω ξαναπεί, όταν χαμογελούν τα παιδιά, χαμογελάμε κι εμείς» ανέφερε ο δήμαρχος, ζητώντας από τους δημότες να σεβαστούν και να προστατεύσουν τις παιδικές χαρές, για να διατηρηθούν στην καλύτερη δυνατή κατάσταση.