Skip to main content

Απάντηση της ΕΡΤ στην Ν.Δ.: Θα υπάρξει αξιόπιστη ενημέρωση

Απαντήσεις στις επικρίσεις της ΝΔ περί κομματικής προπαγάνδας μέσω της ΕΡΤ έδωσε η διοίκηση του δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού φορέα.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, η ΕΡΤ είχε απευθύνει πρόσκληση σε τρία στελέχη της Ν.Δ., προκειμένου να δώσουν το παρόν στην πρώτη ημέρα λειτουργίας του νέου ραδιοτηλεοπτικού φορέα.

Όπως καταγγέλλει η ΕΡΤ, αν και οι Ευριπίδης Στυλιανίδης και Γιώργος Κουμουτσάκος παρευρέθησαν κανονικά, ο Κώστας Καραγκούνης, παρότι είχε αποδεχθεί την πρόσκληση, τελικώς ειδοποίησε μετά τις 23:00 ότι αδυνατεί να συμμετάσχει. «Το προχωρημένο της ώρας δεν άφηνε περιθώρια για αντικατάστασή του» αναφέρει η σχετική ανακοίνωση.

Όσο για την αναφορά στην τηλεφωνική σύνδεση με τον δημοσιογράφο Κώστα Αρβανίτη, η ΕΡΤ τονίζει πως επρόκειτο για μια πράξη αβροφροσύνης, καθώς ο κ. Αρβανίτης ήταν συμπαρουσιαστής με την Μαριλένα Κατσίμη στην «Πρωινή ενημέρωση» της ΕΡΤ επί σειρά ετών, πριν από το «μαύρο».

Η ΕΡΤ δεσμεύεται για αξιόπιστη και πλουραλιστική ενημέρωση και ο Εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας θα διαπιστώσει ότι η δέσμευση αυτή της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης θα γίνει πράξη, καταλήγει η ανακοίνωση.