Skip to main content

Κ. Χατζηδάκης: Είτε υπάρχει εκλογικός ορίζοντας είτε όχι, στον ΣΥΡΙΖΑ «δεν το ‘χουν»

Στρατηγικό πρόβλημα δεν έχει η Ν.Δ. αλλά η κυβέρνηση που είναι πίσω 7,8,9 μονάδες και ο κ. Τσίπρας που πλέον ακολουθεί τον κ. Μητσοτάκης, δήλωσε ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κωστής Χατζηδάκης, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΑ.

«Είτε υπάρχει εκλογικός ορίζοντας είτε όχι, στον ΣΥΡΙΖΑ «δεν το έχουν», τους εκδικείται η πραγματικότητα» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Σχολιάζοντας την ολοκλήρωση της αξιολόγησης, ο κ. Χατζηδάκης ανέφερε ότι στα διεθνή media δεν υπάρχει κάποιος ενθουσιασμός μετά την αξιολόγηση. Πιστεύουν ότι είμαστε στο περιθώριο της Ευρώπης, στο ευρώ χωρίς ευρώ, πρόσθεσε.

Σχετικά με τα περί ενδεχόμενης κατάργησης 13ου και 14ου μισθού, σημείωσε: «Δεν καταλαβαίνουμε από πού προέρχεται η φημολογία για 13ο και 14ο μισθό. Η θέση μας είναι σαφής: Δεν υπάρχει τέτοιο θέμα».

Για τον συνδικαλιστικό νόμο, εξέφρασε τη θέση ότι χρειάζεται ένας εκσυγχρονισμός, καθώς, όπως είπε, είναι μια νομοθεσία από το 1982.

Σε ό,τι αφορά την επερχόμενη διαπραγμάτευση για τα εργασιακά, ο κ. Χατζηδάκης εξέφρασε την άποψη ότι η κυβέρνηση και σε αυτόν τον τομέα κινείται σε αντίθετη κατεύθυνση σε σχέση με όσα έλεγε. «Μήπως είναι η πρώτη φορά;» ρώτησε, σε ειρωνικό τόνο.