Skip to main content

Διάσκεψη Βερολίνου: Αισιόδοξος ο Πούτιν, τέλος στην επιθετικότητα του Χάφταρ ζητεί ο Ερντογάν

Αισιόδοξος για το αποτέλεσμα της διάσκεψης του Βερολίνου εμφανίστηκε ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν σε δήλωσή του λίγο πριν συναντηθεί με τον Τούρκο πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν στο περιθώριο της διάσκεψης.

«Δεν χάνουμε την ελπίδα ότι ο διάλογος θα συνεχισθεί και η σύγκρουση θα σταματήσει», δήλωσε ο Πούτιν τονίζοντας πως οι ειρηνευτικές προσπάθειες της Μόσχας έφεραν τα πρώτα αποτελέσματα.  Η Ρωσία και η Τουρκία έκαναν «ένα πολύ καλό βήμα» όταν κάλεσαν τις λιβυκές παρατάξεις να σταματήσουν τις μάχες, είπε, και πρόσθεσε πως οι μεγάλες στρατιωτικές ενέργειες έχουν σταματήσει στη Λιβύη.

«Για να εφαρμοσθούν τα άλλα στάδια της πολιτικής διαδικασίας και της λύσης, η επιθετική στάση του Χάφταρ πρέπει να τερματισθεί», δήλωσε από την πλευρά του ο Ερντογάν σε σχόλιά του που μεταδόθηκαν από την τουρκική τηλεόραση κατά την έναρξη της συνάντησής του με τον Ρώσο πρόεδρο.

Σύμφωνα με τον Τούρκο πρόεδρο, ο στρατιωτικός διοικητής της ανατολικής Λιβύης Χαλίφα Χάφταρ πρέπει να βάλει τέλος στην επιθετική στάση του ώστε να ανοίξει ο δρόμος για μια πολιτική διαδικασία στη Λιβύη.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ