Skip to main content

Ιάπωνας ΥΠΕΞ: Η αποπυρηνικοποίηση της Β. Κορέας θα χρειαστεί δεκαετίες

Προσθέστε την «Ν» ως προτιμώμενη πηγή στο Google

Για την πλήρη αποπυρηνικοποίηση της Βόρειας Κορέας θα χρειαστούν δεκαετίες εκτιμά ο  Ιάπωνας υπουργός Εξωτερικών Τάρο Κόνο, παρότι η καταστροφή των πυρηνικών όπλων δεν θα χρειαστεί πολύ χρόνο.

«Υπάρχουν πολλά βήματα για την αποπυρηνικοποίηση. Η απόλυτη καταστροφή των πυρηνικών εγκαταστάσεων θα χρειαστεί δεκαετίες. Ωστόσο, η καταστροφή των πυρηνικών όπλων και ο παροπλισμός των αντίστοιχων πυρηνικών εγκαταστάσεων δεν απαιτεί πολύ χρόνο», δήλωσε συγκεκριμένα ενώπιον του κοινοβουλίου, όπως μετέδωσε το δίκτυο NHK.

Στο ίδιο μήκος κύματος ο Νοτιοκορεάτης προεδρικός σύμβουλος Μουν Γιουνγκ-ιν εξέφρασε την άποψη σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Nikkei, ότι η διευθέτηση όλων των ζητημάτων που σχετίζονται με το πυρηνικό και πυραυλικό πρόγραμμα της Βόρειας Κορέας και τον παροπλισμό των σχετικών εγκαταστάσεων θα χρειαστεί μια δεκαετία.

Σύμφωνα με τον Μουν, η Βόρεια Κορέα πιθανόν να ζητήσει πολιτικές, οικονομικές και στρατιωτικές εγγυήσεις ως αντάλλαγμα για την αποπυρηνικοποίησή της.

Προτιμώμενη πηγή στην Google

Για να εμφανίζονται περισσότερα άρθρα της Ναυτεμπορικής στις αναζητήσεις σας εύκολα και γρήγορα, πρέπει να προσθέσετε το site στις προτιμώμενες πηγές σας. Μπορείτε να το κάνετε πηγαίνοντας εδώ.