Skip to main content

Μεγάλη φωτιά σε πύργο 24 ορόφων στo δυτικό Λονδίνο

Μεγάλη φωτιά ξέσπασε σε πύργο 24 ορόφων (Grenfell Tower) στα δυτικά του Λονδίνου περίπου στη 1.00 μετά τα μεσάνυχτα.

Όπως ανακοίνωσε η υπηρεσία των ασθενοφόρων της Βρετανίας, τουλάχιστον 30 ένοικοι του πύργου έχουν μεταφερθεί σε πέντε νοσοκομεία.

Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες αναφορές βρετανικών ΜΜΕ και αυτόπτες μάρτυρες ένοικοι έχουν εγκλωβιστεί από την φωτιά, ενώ κάποιοι άλλοι ακούστηκαν να ζητούν βοήθεια από τα παράθυρα ττου κτηρίου.

Στο σημείο βρίσκονται 40 οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και 200 πυροσβέστες, ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται η επιχείρηση εκκένωσης του πύργου. Η μητροπολιτική αστυνομία έχει αποκλείσει την κυκλοφορία στους γύρω δρόμους προκειμένου να διευκολύνει τις πυροσβεστικές δυνάμεις στο έργο της κατάσβεσης.

Η αιτία που προκάλεσε την φωτιά δεν έχει διευκρινιστεί, ενώ -όπως έγινε γνωστό- οι φλόγες επεκτάθηκαν από τον δεύτερο όροφο του κτηρίου προς τα πάνω.

Εκφράζονται φόβοι ότι ο πύργος μπορεί να καταρρεύσει από τις υψηλές θερμοκρασίες.

Ο πύργος βρίσκεται στην περιοχή Lancaster West Estate στο δυτικό Λονδίνο και έχει 120 διαμερίσματα. Σύμφωνα με εκτιμήσεις εκατοντάδες άνθρωποι πρέπει να βρίσκονταν στον πύργο την ώρα που εκδηλώθηκε η φωτιά, ενώ στην περιοχή έχουν οργανωθεί κέντρα φιλοξενίας προκειμένου να βρουν καταφύγιο οι ένοικοι των διαμερισμάτων του πύργου.