Skip to main content

Συνεχίζεται η δίκη της Χρυσής Αυγής

Με την πρόεδρο του δικαστηρίου Μαρία Λεπενιώτη  να «πετάει» το μπαλάκι των ευθυνών στον πρόεδρο της Τριμελούς Διοίκησης του Εφετείου Δημήτρη Μόκκα για τη διεξαγωγή της δίκης στην ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα των φυλακών του Κορυδαλλού, συνεχίστηκε η συνεδρίαση για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής.

Συγκεκριμένα, η πρόεδρος κατά την έναρξη της διαδικασίας ανέφερε πως ο κ. Μόκκας έχει απορρίψει και τις δύο αιτήσεις που  έχει υποβάλει για μεταφορά της δίκης στην αίθουσα τελετών του Εφετείου. Στις αιτήσεις της αναφερόταν και στο  θέμα των σχολικών εξετάσεων που εμποδίζονται από την πραγματοποίηση της δίκης στις φυλακές Κορυδαλλού.

Παράλληλα, η κ. Λεπενιώτη έχει υποβάλει αίτημα και στην Αστυνομία προκειμένου να ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας, μετά την εισβολή κατηγορουμένων της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς και την επεισοδιακή διακοπή της δίκης την προηγούμενη φορά.

Όπως τόνισε η πρόεδρος εάν δε ληφθούν μέτρα, το Δικαστήριο είναι υποχρεωμένο μέχρι το Σεπτέμβριο να συνεδριάζει μία φορά το μήνα, ώστε να μην συμπίπτει με άλλες δίκες που διεξάγονται στις φυλακές.

«Μετά από όλα αυτά η ανεύρεση λύσης ανήκει στον Πρόεδρο της Τριμελούς Διοίκησης και για οτιδήποτε αφορά στην αίθουσα αποκλειστικά και μόνο αρμόδιος είναι εκείνος. Δουλειά μας είναι να δικάσουμε και να υπάρξει απρόσκοπτη ροή της δίκης», ανέφερε η κ. Λεπενιώτη.

Εισαγγελέας: Να απορριφθούν τα αιτήματα για αντικατάσταση περιοριστικών όρων

Την ίδια ώρα, η Εισαγγελέας Αδαμαντία Οικονόμου πρότεινε να απορριφθούν τα αιτήματα για αντικατάσταση περιοριστικών όρων που έχουν υποβάλει ο Νίκος Μιχαλολιάκος, η Ελένη Ζαρούλια, ο Μιχάλης Αρβανίτης – Αβράμης, ο Δημήτρης Κουκούτσης και άλλοι,  καθώς κρίνει ότι είναι αρμοδιότητα του Συμβουλίου Εφετών και όχι του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων.

Η συνεδρίαση του Δικαστηρίου συνεχίζεται με την υποβολή ενστάσεων για την νομιμότητα της πολιτικής αγωγής από τους συνηγόρους της υπεράσπισης.