Skip to main content

5 ειδήσεις για να ξεκινήσετε την ημέρα σας

Μήνυμα προς στην Τουρκία να σταματήσει να λειτουργεί ως αποσταθεροποιητικός παράγοντας στην ευρύτερη περιοχή και παράλληλα ότι η Ελλάδα, τόσο σε διπλωματικό, όσο και σε επιχειρησιακό επίπεδο, είναι έτοιμη να αντιμετωπίσει κάθε πρόκληση αναμένεται να στείλει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Η κυρίαρχη εκτίμηση στην κυβέρνηση είναι ότι οι απειλές Ερντογάν θα κλιμακωθούν. Οι διπλωματικές κινήσεις της Αθήνας και η σημασία των παρεμβάσεων Φάνον και Μπορέλ.

Το επόμενο χρονικό διάστημα αναμένεται να ανοίξει η ειδική πλατφόρμα της ΑΑΔΕ ώστε οι ιδιοκτήτες των ακινήτων να καλύψουν μέρος των απωλειών που υπέστησαν λόγω της είσπραξης μειωμένου ενοικίου. Το κράτος θα καλύψει το 30% των ενοικίων που «χάθηκαν» και το ποσό αυτό θα συμψηφιστεί με φορολογικές υποχρεώσεις των ιδιοκτητών οι οποίες θα δημιουργηθούν από τα τέλη Ιουλίου, όπως φόρος εισοδήματος και ΕΝΦΙΑ. Βήμα- βήμα η διαδικασία. 

Ασίγαστη παραμένει η οργή των διαδηλωτών που ζητούν δικαίωση μετά τον θάνατο του Αφροαμερικανού Τζορτζ Φλόιντ, καταγγέλοντας την αστυνομική βία και το φυλετικό μίσος στις ΗΠΑ. Εκατοντάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν έξω από τον Λευκό Οίκο στην Ουάσιγκτον αψηφώντας τη νυχτερινή απαγόρευση κυκλοφορίας.​

Τις επιπτώσεις των 2 μηνών lockdown και το τι επιφυλάσσει η επόμενη μέρα για τις επιχειρήσεις αποτυπώνει έρευνα της Endeavor Greece που πραγματοποιήθηκε στο διάστημα 25-27 Μαΐου. Αξίζει να σημειωθεί ότι 6/10 επιχειρήσεις αντιμετωπίζουν πρόβλημα ρευστότητας, με ταμειακά διαθέσιμα που τους επιτρέπουν να συνεχίσουν να λειτουργούν για διάστημα μικρότερο των 6 μηνών, ενώ οι μισές εξ αυτών (3/10) δηλώνουν μηδενικά ταμειακά διαθέσιμα. Μόνο το 15% έχει εξασφαλισμένη ρευστότητα για διάστημα μεγαλύτερο του ενός έτους.​

Στο στόχαστρο των Αμερικανών μπαίνει για ακόμη μία φορά η Deutsche Bank. Οι τραπεζικές αρχές της Νέας Υόρκης έχουν βάλει στο μικροσκόπιο τις σχέσεις της γερμανικής τράπεζας με τον Τζέφρι Έπστιν,όπως μεταδίδουν οι New York Times επικαλούμενιο καλά πληροφορημένες πηγές.