Skip to main content

Γ. Παπανδρέου: Όσοι έσκιζαν μνημόνια, τώρα τσακώνονται ποιος ήταν περισσότερο λαϊκιστής

«Όσοι έσκιζαν τα μνημόνια, είτε στα Ζάππεια, είτε με ένα άρθρο και ένα νόμο, τώρα τσακώνονται για το ποιος ήταν περισσότερο λαϊκιστής ως αντιπολίτευση και υπεύθυνος ως κυβέρνηση», ανέφερε ο πρώην πρωθυπουργός και πρόεδρος του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών Γιώργος Παπανδρέου, σε πολιτική εκδήλωση στην Πάτρα την Τετάρτη. 

Συμπλήρωσε επίσης ότι «γελάει ο κόσμος, αλλά με πίκρα». Όπως πρόσθεσε, «θα ήταν πραγματικό αστείο, αν η στάση τους από το 2010 δεν είχε κοστίσει στη χώρα άλλα δύο και δύσκολα μνημόνια».

Ο κ. Παπανδρέου σημείωσε ότι «δεν αισθάνομαι δικαιωμένος, αλλά σήμερα έχω κάθε δικαίωμα να αισθάνομαι οργή» και εξήγησε: «Με τις αποφάσεις που πήρε η κυβέρνησή μου, η Ελλάδα μπορούσε να είχε διαβεί τον κάβο των μνημονίων στην χειρότερη περίπτωση το 2014, αλλά ακόμα βολοδέρνει».

Εν συνεχεία εξαπέλυσε «πυρά» κατά των Αλέξη Τσίπρα και Αντώνη Σαμαρά, αλλά και σε κάποιους «ομοϊδεάτες τους στο ΠΑΣΟΚ» όπως είπε, καταλογίζοντάς τους ότι «έβλεπαν ως ευκαιρία την εκμετάλλευση του πόνου του λαού, με στόχο την κατάκτηση της καρέκλας». «Πού ήταν τότε να βοηθήσουν πραγματικά να τελειώνουμε μία ώρα αρχύτερα ως χώρα με την κρίση;», διερωτήθηκε.

Ακόμη, ο πρώην πρωθυπουργός είπε ότι «όλοι πλέον παραδέχονται αυτό που χρόνια υπογραμμίζαμε και κανείς δεν μας άκουγε», εξηγώντας: «Αν στοιχειωδώς είχε στηριχθεί η προσπάθειά μας το 2010, σήμερα η Ελλάδα θα είχε προ πολλού βγει και από την κρίση και από τα μνημόνια».

Αναφερόμενος στην κεντροαριστερά, τόνισε ότι «αφήνουμε τα ατελείωτα κεντροαριστερά μπρος-πίσω, σε όσους έχουν καιρό για χάσιμο» και υπογράμμισε: «Εμείς ήμασταν, είμαστε και θα είμαστε πάντα αφοσιωμένοι στην υπόθεση της συνεργασίας και της ενότητας των προοδευτικών δυνάμεων. Και θα συνεχίσουμε τις προσπάθειες. Θα επιμείνουμε. Χωρίς όρους διαδικαστικούς ή οργανωτικούς, χωρίς υστερόβουλες σκέψεις και επιδιώξεις. Με μια μόνο επιδίωξη, την ύπαρξη σαφούς, καθαρού πολιτικού πλαισίου και αρχών».