Skip to main content

Πάνω από τις 9 μονάδες η διαφορά για τη Ν.Δ. – πόσα κόμματα παίρνουν το εισιτήριο για την Ευρωβουλή

Διαφορά άνω των μονάδων διατηρεί η Νέα Δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ στα έως τώρα αποτελέσματα για τις Ευρωεκλογές, ενώ την τρίτη θέση καταλαμβάνει το Κίνημα Αλλαγής. Συνολικά επτά κόμματα φαίνεται να παίρνουν το εισιτήριο για την Ευρωβουλή μέσα από μία διαδικασία στην οποία το ποσοστό συμμετοχής κινήθηκε λίγο πάνω από το 57%. 

Με ενσωματωμένο το 26% των ψήφων, η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει ποσοστό 33,27% και ο ΣΥΡΙΖΑ ακολουθεί με 23,91%. Το Κίνημα Αλλαγής με ποσοστό 7,21% κερδίζει την τρίτη θέση, ενώ στην τέταρτη ακολουθεί το ΚΚΕ με 5,76%.

Η Χρυσή Αυγή μένει στην πέμπτη θέση με ποσοστό 4,84%, ενώ με μικρή διαφορά, στο 4,04% ακολουθεί η Ελληνική Λύση. Πάνω από το όριο του 3% κινείται μέχρι στιγμής και το ΜέΡΑ25 (3,14%), ενώ ποσοστό 17,81% συγκεντρώνουν τα υπόλοιπα κόμματα.

Στις πρώτες του δηλώσεις μετά την εκτίμηση του αποτελέσματος ο Κυριάκος Μητσοτάκης κάλεσε τον πρωθυπουργό να παραιτηθεί, υπογραμμίζοντας ότι η Ελλάδα έχει ανάγκη από νέα κυβέρνηση με νωπή εντολή. Την ικανοποίησή του για την τρίτη θέση εξέφρασε το Κίνημα Αλλαγής, κάνοντας λόγο για σαφή αποδοκιμασία του ΣΥΡΙΖΑ. 

naftemporiki.gr