Skip to main content

Αλγερία: Εντοπίσαμε τη σορό του Γάλλου τουρίστα που είχαν εκτελέσει οι ισλαμιστές

Προσθέστε την «Ν» ως προτιμώμενη πηγή στο Google

Οι ειδικές δυνάμεις της Αλγερίας πιστεύουν ότι ανακάλυψαν το πτώμα του Γάλλου τουρίστα Ερβέ Γκουρντέλ, τον οποίο είχαν απαγάγει και αποκεφαλίσει ισλαμιστές μαχητές το περασμένο έτος, ενώ έκανε πεζοπορία σε βουνά ανατολικά του Αλγερίου, ανακοίνωσε πηγή των υπηρεσιών ασφαλείας της χώρας.

Ο Γκουρντέλ είχε απαχθεί τον περασμένο Σεπτέμβριο από μέλη της οργάνωσης Στρατιώτες του Χαλιφάτου, που δηλώνει πίστη στο Ισλαμικό Κράτος (Ι.Κ.), οι οποίοι πολεμούν στο Ιράκ και τη Συρία.

Όπως είχαν ανακοινώσει, οι μαχητές της οργάνωσης εκτέλεσαν τον Γκουρντέλ σε αντίποινα για τη στρατιωτική δράση της Γαλλίας στο Ιράκ.

«Είναι πολύ πιθανό να είναι η σορός του Γκουρντέλ, αλλά για να είμαστε 100% σίγουροι πρέπει να διεξάγουμε εξετάσεις DNA», δήλωσε στο πρακτορείο Reuters πηγή των υπηρεσιών ασφαλείας, η οποία ζήτησε να μην κατονομαστεί.

Προτιμώμενη πηγή στην Google

Για να εμφανίζονται περισσότερα άρθρα της Ναυτεμπορικής στις αναζητήσεις σας εύκολα και γρήγορα, πρέπει να προσθέσετε το site στις προτιμώμενες πηγές σας. Μπορείτε να το κάνετε πηγαίνοντας εδώ.