Skip to main content

Π. Λαφαζάνης: Ο Αλ. Τσίπρας κάνει το μαύρο άσπρο

Για «εμπαιγμό» κατηγόρησε τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα ο επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας Παναγιώτης Λαφαζάνης, καταλογίζοντάς του ότι «επιχειρεί να υποκρύψει την υποτέλεια και την παράδοσή του στα υπερατλαντικά αφεντικά και τους Αζέρους υπαλλήλους τους».

Σε δήλωσή του από την Κοζάνη, ο κ. Λαφαζάνης κατηγόρησε τον Πρωθυπουργό ότι «κάνει το μαύρο άσπρο», ενώ σημείωσε ότι ο ίδιος ως υπουργός Ενέργειας στην προηγούμενη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ κίνησε τις διαδικασίες «για να αλλάξει όσο ήταν δυνατόν η αποικιακή σύμβαση για τον ΤΑΡ, στην εταιρεία διαχείρισης του οποίου, ας σημειωθεί, η ελληνική πλευρά πρωτοφανώς δεν έχει καμία απολύτως συμμετοχή».

«Σε αυτήν την κατεύθυνση πέτυχα να ξεκινήσουν διαπραγματεύσεις με τη διοίκηση του ΤΑΡ για να καταργηθεί η φοροασυλία της εταιρείας του αγωγού, για να υπάρξουν ουσιαστικές αντισταθμιστικές εισφορές από την εταιρεία του αγωγού στο Δημόσιο και όχι ψίχουλα στις τοπικές κοινωνίες, για να δοθούν επαρκείς αποζημιώσεις σε όσους αγρότες απαλλοτριώνεται η γη τους και για να υπάρξει επαναχάραξη της όδευσης του αγωγού, προκειμένου να προστατευτεί το περιβάλλον και η γη υψηλής παραγωγικότητας της περιοχής, σύμφωνα και με τις υποδείξεις των τοπικών κοινωνιών και τις διεκδικήσεις των τοπικών κινημάτων», συμπλήρωσε ο κ. Λαφαζάνης.

Συνεχίζοντας, χαρακτήρισε «μεταλλαγμένο» τον ΣΥΡΙΖΑ και του καταλόγισε ότι «υπακούει στις απαιτήσεις των διαχειριστών του αγωγού και κυρίως των υπερατλαντικών κηδεμόνων της χώρας», κάνοντας υποχωρήσεις.

«Μια ματιά μόνο στη συμφωνία για τον ΤΑΡ και τη συμφωνία που υπέγραψα για τον αγωγό με ρώσικο φυσικό αέριο στην Πετρούπολη, θα διαπιστώσει κανείς ότι απέχουν όσο η μέρα με τη νύχτα. Για άλλη μια φορά η πολιτική παράδοσης της χώρας και η υποτέλεια θριάμβευσαν σε βάρος των εθνικών συμφερόντων. Γρήγορα οι υπεύθυνοι θα πληρώσουν για τα ανοσιουργήματά τους», κατέληξε ο επικεφαλής της ΛΑΕ.