Skip to main content

«Πυρετός» στη Βουλή: 15+4 νομοσχέδια προς ψήφιση

Μπαράζ συνεδριάσεων στη Βουλή με στόχο να ψηφιστούν άμεσα δεκαπέντε νομοσχέδια, ενώ θα ακολουθήσουν τέσσερα ακόμα. Το πλέον … πολυσυζητημένο νομοσχέδιο είναι αυτό του υπουργείου  Εσωτερικών που αφορά στον εκλογικό νόμο. Το νομοσχέδιο εισάγεται αύριο στην επιτροπή της Βουλής και στις 22 του μήνα στην Ολομέλεια, όπου αναμένεται να γίνει διήμερη συζήτηση. 

Αναλυτικά το χρονοδιάγραμμα των κοινοβουλευτικών συνεδριάσεων διαμορφώνεται ως εξής :

  • Αύριο ξεκινά η συζήτηση στην επιτροπή της Βουλής του νέου εκλογικού νόμου
  • Την Παρασκευή ψηφίζεται από την Ολομέλεια το  νομοσχέδιο για το Brexit 
  • Τη Δευτέρα θα συζητηθεί επίκαιρη επερώτηση 68 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για την αστυνομική βία
  • Την επόμενη Τρίτη – δηλαδή στις 21 του μήνα- θα ψηφιστούν τρία νομοσχέδια του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών (πρόκειται για κυρώσεις συμβάσεων) 
  • Στις 21 του μήνα ξεκινά και η συζήτηση στην επιτροπή της Βουλής του νομοσχεδίου για την αμυντική συνεργασία με τις ΗΠΑ. 
  • Στις 23 ή στις 24 του μήνα θα εισαχθεί στην Ολομέλεια νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας για την εθνική αρχή ανώτατης εκπαίδευσης. 

Μόλις ολοκληρωθεί αυτός ο «κύκλος» συνεδριάσεων ακολουθεί η ψήφιση εννέα ακόμα νομοσχεδίων, που κυρίως αφορούν κυρώσεις συμβάσεων. Στη συνέχεια θα περάσουν από τη Βουλή τέσσερα ακόμα νομοσχέδια: για το επίδομα γέννησης, για τα υδατοδρόμια, για τους αγροτικούς συνεταιρισμούς και για την πολιτική προστασία.

naftemporiki.gr