Skip to main content

Προτεραιότητα η ενότητα για τη νέα ηγεσία της Ν.Δ.

Από την έντυπη έκδοση 

Του Μιχάλη Χατζηκωνσταντίνου
[email protected]

Σε άμεσες κινήσεις για τη σφυρηλάτηση της ενότητας της Ν.Δ. αλλά και για τη στελέχωση του κομματικού μηχανισμού προχώρησε χθες ο νέος πρόεδρος του κόμματος Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος συναντήθηκε σε φιλικό κλίμα στη Βουλή με τους πρώην πρωθυπουργούς Κώστα Καραμανλή και Αντώνη Σαμαρά, ενώ σήμερα αναμένεται να συναντηθεί με τον Απόστολο Τζιτζικώστα και την Ντόρα Μπακογιάννη.

Ο κ. Μητσοτάκης ανέλαβε πρωτοβουλίες για την ενότητα του κόμματος καθώς συναντήθηκε σε ιδιαίτερα καλό κλίμα τόσο με τον Κώστα Καραμανλή, που είχε υποστηρίξει εμμέσως την υποψηφιότητα του Ευάγγελου Μεϊμαράκη, όσο και με τον Αντώνη Σαμαρά, που έκλινε προς τις υποψηφιότητες Γεωργιάδη και Τζιτζικώστα, στέλνοντας ουσιαστικά το μήνυμα ότι όλες οι «πολιτικές οικογένειες» της Ν.Δ. συσπειρώνονται γύρω του.

«Το κλίμα ήταν πολύ καλό, όπως ήταν πάντα άλλωστε» ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης μετά τη 45λεπτη συνάντησή του με τον Κώστα Καραμανλή και υπογράμμισε ότι η συνομιλία πήγε «θαυμάσια». Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά τη διάρκεια της συνάντησης του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Κώστα Καραμανλή, ο πρόεδρος της Ν.Δ. παρουσίασε στον πρώην πρωθυπουργό το πρόγραμμα των 111 ημερών για την οργανωτική ανασυγκρότηση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης το οποίο περιλαμβάνει την επίσπευση της διεξαγωγής συνεδρίου.

Πολύ φιλικό ήταν το κλίμα και στη συνάντηση του νέου προέδρου με τον Αντώνη Σαμαρά, λίγη ώρα αργότερα στο γραφείο του πρώην πρωθυπουργού στη Βουλή. Τον κ. Μητσοτάκη ανέμενε στο γραφείο του κ. Σαμαρά και ο Γιάννης Τραγάκης, ο οποίος παρέδωσε στον νέο πρόεδρο του κόμματος το επίσημο πρωτόκολλο της κεντρικής εφορευτικής επιτροπής (ΚΕΦΕ) της Ν.Δ. με τα τελικά αποτελέσματα των εκλογών της Κυριακής.

Ο κ. Μητσοτάκης θα συνεχίσει σήμερα τις επαφές του με πρωτοκλασάτα στελέχη. Ειδικότερα στις 10 π.μ. θα συναντηθεί με την πρώην υπουργό Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη και μία ώρα αργότερα με τον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα. Παράλληλα, η προεκλογική αντιπαράθεση που είχε με τον κ. Μεϊμαράκη δείχνει να αποτελεί παρελθόν. Ειδικότερα ο κ. Μεϊμαράκης τηλεφώνησε χθες στον επίτιμο πρόεδρο της Ν.Δ. Κωνσταντίνο Μητσοτάκη και τον συνεχάρη για την εκλογή του γιου του, Κυριάκου Μητσοτάκη, ευχόμενος καλή επιτυχία. Η τηλεφωνική επικοινωνία, σύμφωνα με πληροφορίες, έγινε σε εγκάρδιο κλίμα.

Ο νεοεκλεγείς πρόεδρος προχώρησε, παράλληλα, σε άμεσες αποφάσεις για τη στελέχωση του κόμματος. Συγκεκριμένα όρισε χθες νέο γενικό διευθυντή του κόμματος τον Νίκο Παπαθανάση (πρώην πρόεδρος της ΣΤΑΣΥ Α.Ε.) και διευθυντή του γραφείου προέδρου του κόμματος τον πρώην υφυπουργό Μεταφορών και πρώην βουλευτή Μιχάλη Μπεκίρη. Διευθυντής του Γραφείου Τύπου της Ν.Δ. τοποθετήθηκε ο δημοσιογράφος Μακάριος Λαζαρίδης. Τα επόμενα εικοσιτετράωρα αναμένονται νέες αποφάσεις για τον ορισμό αρμοδιοτήτων στο κόμμα και στη Βουλή.

Ο νέος πρόεδρος φέρεται αποφασισμένος να ανανεώσει το κόμμα τόσο σε επίπεδο δομών όσο και σε επίπεδο προσώπων. Χαρακτηριστική ως προς αυτό ήταν η δήλωση του Αδ. Γεωργιάδη, ο οποίος στήριξε στον δεύτερο γύρο την υποψηφιότητα Μητσοτάκη. «Η Ν.Δ. χρειάζεται να κάνει μια δημιουργική ανανέωση προσώπων και προσωπικά δεν βάζω ηλικιακό κριτήριο. Οσοι έχουν αξία πρέπει να έχουν ρόλο. Και θα πρέπει να δοθούν ευκαιρίες και σε νέους ανθρώπους», είπε.

Ευ. Μεϊμαράκης: Ισως έπρεπε να είχα αποχωρήσει

Τέλος, στις αρνητικές επιδράσεις που είχε για την ψυχική κατάστασή του ο χαμός της αδελφής του Βάσως, μεσούσης της εσωκομματικής προεκλογικής περιόδου, αναφέρθηκε ο κ. Μεϊμαράκης, αποκαλύπτοντας ότι σκέφτηκε να αποσυρθεί από τη διεκδίκηση της προεδρίας της Ν.Δ. «Ισως έπρεπε να είχα αποχωρήσει», ανέφερε και σημείωσε ότι το τραγικό γεγονός που συνέβη τον επηρέασε αρνητικά.