Skip to main content

Στη Θεσσαλονίκη για τα εγκαίνια των εργασιών του ΤΑΡ ο Αλ. Τσίπρας

Στη Θεσσαλονίκη για την έναρξη των εργασιών του αγωγού Trans-Adriatic Pipeline (TAP), μεταβαίνει την Τρίτη (17 Μαΐου) ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Στο περιθώριο της τελετής ο Πρωθυπουργός θα έχει συνάντηση με τον Γεωργιανό ομόλογό του Γκιόργκι Κβιρικασβίλι.

Αναλυτικά, το πρόγραμμα του Πρωθυπουργού έχει ως εξής:

  • 10:30 Άφιξη στη Θεσσαλονίκη και μετάβαση στον χώρο της εκδήλωσης
  • 12:45 Διμερής συνάντηση με τον πρωθυπουργό της Γεωργίας Γκιόργκι Κβιρικασβίλι
  • 15:00 Κεντρική εκδήλωση με ομιλία του Πρωθυπουργού και προσκεκλημένων επισήμων. Θα ακολουθήσει τελετή υπογραφής στον Λιμένα Θεσσαλονίκης
  • 17:00 Πέρας εκδήλωσης – επιστροφή στην Αθήνα

Τον Πρωθυπουργό θα συνοδεύουν οι υπουργοί Περιβάλλοντος και Ενέργειας Πάνος Σκουρλέτης, Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού Γιώργος Σταθάκης, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Χρήστος Σπίρτζης και οι υφυπουργοί Εξωτερικών Γιάννης Αμανατίδης, Δημήτρης Μάρδας και Μακεδονίας – Θράκης Μαρία Κόλλια – Τσαρουχά.

Το Αζερμπαϊτζάν θα εκπροσωπήσουν ο αναπληρωτής πρωθυπουργός Γιακούμπ Εγιούμποβ και ο υπουργός Ενέργειας Νατίγκ Αλίγιεβ, την Αλβανία ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Νίκο Πελέσι και ο υπουργός Ενέργειας Ντάμιαν Γκικνούρι.

Τη Βουλγαρία θα εκπροσωπήσουν ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Τόμισλαβ Τόντσεβ και η υπουργός Ενέργειας Τεμενούζκα Πέτκοβα, τη Γεωργία ο πρωθυπουργός Γκιόργκι Κβιρικασβίλι, o υπουργός Εξωτερικών Μίκελ Γιανελίτζε και ο υπουργός Ενέργειας Κάκα Καλάτζε, την Ιταλία ο υπουργός Επικρατείας Κλαούντιο ντε Βιντσέντι και ο υπουργός Οικονομικής Ανάπτυξης Κάρλο Καλέντα και την Τουρκία ο υπουργός Ενέργειας Μπεράτ Αλμπαϊράκ. 

Τέλος, την Ελβετία θα εκπροσωπήσει ο υφυπουργός Ενέργειας Βάλτερ Στέινμαν, τις ΗΠΑ ο ειδικός απεσταλμένος Άμος Χόκστιν και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ο αντιπρόεδρος αρμόδιος για θέματα ενέργειας Μάρος Σέφτσοβιτς .

naftemporiki.gr