Skip to main content

Δωρεάν τεστ ελέγχου για τον HIV αύριο στο ΑΠΘ

Τεστ ελέγχου για τον HIV για όλους του φοιτητές τους ΑΠΘ, με το σύνθημα «Κάνεις Σεξ; Κάνε Τεστ», διοργανώνει η φοιτητική ομάδα «Bio AUTh Team» στο πλαίσιο της Φοιτητικής Εβδομάδας.

Τα τεστ ελέγχου για τον ιό HIV θα γίνονται γρήγορα, ανώνυμα και δωρεάν από το Κέντρο Πρόληψης για τον HIV, «Thess Checkpoint» αύριο, Πέμπτη 21 Μαΐου 2015 και ώρες 11:00 με 14:00, στο πρώην Ιατρείο του ΑΠΘ (ισόγειο Κτιρίου Διοίκησης, αριστερά της κύριας εισόδου της Αίθουσας Τελετών).

Η «Bio AUTh Team» του ΑΠΘ είναι η πρώτη φοιτητική ομάδα Βιοεπιστημών του ΑΠΘ, η οποία δραστηριοποιείται σε ποικίλα θέματα που αφορούν τις επιστήμες της ζωής.

«Με την τρέλα που μας διακρίνει για την κατάκτηση νέων γνώσεων και δεξιοτήτων, αλλά και με την μεγάλη αγάπη που τρέφουμε για τον έμβιο κόσμο, βελτιώνουμε συνεχώς τη φοιτητική μας καθημερινότητα και εμπλουτίζουμε τις εμπειρίες που συλλέγουμε από τα χρόνια μας στο πανεπιστήμιο» υποστηρίζουν τα μέλη της ομάδας.

Το «Thess Checkpoint» είναι ένα κέντρο πρόληψης για τον HIV που απευθύνεται στον σεξουαλικά ενεργό πληθυσμό. Είναι σχεδιασμένο να προσφέρει ενημέρωση για ασφαλέστερο σεξ, γρήγορο τεστ για HIV και διασύνδεση με τις Μονάδες Υγείας σε περίπτωση θετικών αποτελεσμάτων.